Start Anmälan steg för steg

Anmälan steg för steg

Skriv ut Skicka sidan

1. Anmälan

När du har bestämt dig för kurs, land, ort och datum kan du göra din anmälan enligt följande. Om du ska anmäla dig till en högre utbildning kontakta då oss för att få den anmälningsblankett som gäller för den utbildning du vill läsa. 
 
     Eller

AnmälanALTA Språkresor                  E-post:   Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
Järnvägsgatan 36                 Fax:       +46 8 644 65 11
131 34 Nacka /Stockholm

                                                                                                                                                              


När är sista anmälningsdatum?
Det finns inget sista anmälningsdatum för språkkurserna.  De flesta språkkurser startar varje måndag, medan vissa språkkurser har fastställda kursdatum.  Högre utbildningar har oftast fastställda anmälningsdatum; se vid respektive kursbeskrivning. 

 

2. Bekräftar mottagen anmälan

Du får en bekräftelse via e-post att vi har mottagit din anmälan. 
 

3. Inbetalning av anmälningsavgiften

För att din anmälan ska bli fullständig betalar du in 900:- som är en delbetalning av kursavgiften. När vi mottagit din inbetalning är du inbokad på kursen och inkvarteringen du valt. Denna summa dras sedan av vid slutbetalningen. Om din kurs startar inom en nära framtid, skickar vi dig bekräftelse och en faktura på hela kursavgiften direkt.
 

4. Bekräftelse och faktura

Du får därefter en skriftlig bekräftelse på kurs och inkvartering med information samt slutfaktura. Vänligen kontrollera då att datum för ankomst och hemresa stämmer. Du kan nu boka flyget.


5. Betalning

Du betalar slutfakturan senast 8 veckor efter det att du har gjort din anmälan till ALTA Språkresor, till vårt plusgiro- eller bankgiro enligt faktura skickad till dig. 

För dig som söker studiemedel från CSN
Du har möjlighet att betala slutfakturan när du har fått ditt studiemedel utbetalt från CSN men senast 3 veckor innan kursstart. 

Kontrollera innan du gör din kursanmälan att du är godkänd för att erhålla studiemedel. En avbokning p g a att du inte får studiemedel beviljat kan innebära att du får betala en avbokningsavgift. Om du får en delutbetalning från CSN hjälper vi till så att du kan göra en delbetalning av kursavgiften, om det är möjligt.
 

6. Detaljer om inkvartering

Du får information och detaljer om din inkvartering vanligtvis ca 1-2 veckor innan kursstart. Vid familjeinkvartering kommer uppgifter om familjen, med namn, adress och telefon. Du kan då själv kontakta familjen om du vill göra det.  Oavsett hur du ska bo, i lägenhet, residens eller familj anländer du oftast på söndagen innan kursstarten till din inkvartrering och lämnar inkvarteringen på lördagen efter kursens slut.


7. Resan och ankomsttider

När du har fått en bekräftelse från oss att du är inbokad på vald kurs och inkvartering kan du boka flyg/resan. Du bokar själv flyg då du kan välja bolag och pris, men vi hjälper dig gärna med tips och rådgivning. Kontrollera ankomst- och hemresedag och om speciella ankomsttider gäller. Ofta får man betala extra tillägg om man anländer sent på kvällen. Dina flygdetaljer och ankomsttider meddelar du till ALTA.
 

8. Avbeställningsskydd & Försäkring

I samband med din anmälan kan du beställa ett  Avbeställningsskydd och en Studerandeförsäkring


Bokningsvillkor för våra språkresor och högre utbildningar
Läs mer om ALTA's allmänna villkor.

Du är välkommen att kontakta oss med alla dina frågor och funderingar som kan tänkas dyka upp innan du gör din anmälan!