Beställ material...

Plugga på Griffith College i Dublin

Kontakta oss om du önskar ytterligare information om någon av de utbildningarna som Griffith College erbjuder.

Ansökan till Griffith College

Skriv ut Skicka sidan

AntagningskravStudera utomlands, studera vid Griffith College
För att bli antagen till de 3-åriga utbildningarna som ger en Bachelor´s Degree krävs det att du har ett godkänt slutbetyg från gymnasiet. Du ska också  ha goda kunskaper i engelska, motsvarande VG. Kortare utbildningar på1 år som ger ett Diploma kräver ett godkänt slutbetyg från grundskolan. När det gäller ansökan till designutbildningen krävs också att du bifogar en portfolio.

Intresse och talang är viktigt
Viktigt är att du har talang, intresse och en ambition för att lyckas med utbildningen och din egen utveckling inom området. Speciellt när det gäller kreativa utbildningar är det bra att du får fram din talang och ditt engagemang i din ansökan.

Anmälan
När du har bestämt dig för vilken utbildning du vill ansöka till då fyller du i en anmälningsblankett  + samlar övriga dokument som ska bifogas till din anmälan. Se nedan. Om du inte redan har fått den speciella anmälningsblanketten från oss, då kontaktar du oss och vi sänder den till dig. Du är också välkommen med dina frågor.
 

Din anmälan ska innehållaAnsökan till utbildningar hos Griffith College

  • Ifylld anmälningsblankett för utbildningen, kontakta oss så sänder vi den till dig
  • Slutbetyg från gymnasiet + ev annan utbildning - översatta till engelska
  • Godkända kunskaper i engelska
  • Kopia på ditt pass
  • 2 passfoton
  • CV med dina utbildningar och eventuella arbeten eller praktikarbeten som du vill hänvisa till.
  • En kort beskrivning av dig själv och ditt syfte med utbildningen
  • Portfolio ska bifogas för kursen Fashion Design

Anmälan + ovannämnda dokument skickar du till ALTA
ALTA - Språkresor
Sickla Industriväg 7
131 34 Nacka

Det går även bra att faxa anmälningsblanketten till +46 8 644 65 11 eller e-posta den till   Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den   om du inte har alla dokument klara. Skicka dem senare med post.
 

Inskrivningsavgift

Betraktas som anmäld
För att du ska betraktas som fullständigt anmäld och få en plats på kursen reserverad för dig, vill skolan att anmälningsavgiften på 250 euro betalas in. Helst ska denna summa betalas vid anmälningstillfället eller när du fått besked om antagning. Har man inte möjlighet att betala denna inskrivningsavgift innan studiemedel från CSN betalas ut,  kan det accepteras och ALTA lämnar då en garanti till skolan att avgiften betalas före kursens start.


Antagningsbevis

När vi har fått din anmälan bekräftar vi att vi har mottagit din ansökan. Vi meddelar dig därefter så snart beslut har kommit från skolan om du har blivit antagen till utbildningen. 

När du har blivit accepterad till utbildningen skickar vi en bekräftelse och ett antagningsbevis som bekräftar att du har blivit antagen. Detta antagningsbevis skickas till CSN om du söker studiemedel från CSN. Mer information angående detaljer inför kursstarten kommer att skickas via e-post några veckor innan utbildningen startar.

Introduktionsdagar
Ca en vecka före kursstarten är det några introduktionsdagar då du får information om skolan, om campus och detaljer angående utbildningen du ska läsa, samt får träffa lärare och övriga deltagare som ska gå samma utbildning som du.

Har du frågor, funderingar eller vill att vi sänder dig en anmälningsblankett är du välkommen att kontakta oss!