Start Högre Utbildning IED Designskola i Italien

Designutbildningar Utomlands

Skriv ut Skicka sidan

En av Europas ledande skolor inom ämnen som inredningsdesign, illustration, grafiskdesign, mode, design och foto! Här kan du välja att läsa 3 åriga BA utbildningarindent1 1 åriga intensivutbildningarindent1 
1 åriga Masterkurserindent1
eller läs en sommarkurserindent1 under 4 veckor. Välj din utbildning via länkarna ovan eller till höger i modulen. 

Designstudier på Instituto Europeo di Design

Ledande designskola
IED är en av de ledande skolorna i Italien och även i Spanien inom design. Skolan startade redan 1966 och har under åren utvecklat en metodik att lära ut hur man förverkligar en idé till ett konkret resultat.  IED är internationellt känd och den främsta privata skolan inom områdena Design, Fashion, Visual Art och Communication. Läs mer om de olika kursorternaindent1 där IED har sina designskolor.

Utbildningar på engelska
För internationella studenter erbjuds nu flera av de mest populära utbildningarna med engelska som undervisningsspråk. Om du behärskar italienska eller spanska har du ett ännu större utbud av utbildningar att välja från. Läs mer nedan eller välj länkarna till höger.

Samarbetar med kända företag
IED är ett internationell nätverk, som har en förankring hos många lokala företag med samarbetsprojekt tillsammans med bl a IED studenter.


Designutbildningar utomlandsIED samarbetar med kända företag som Armani, Benetton och Ferrari. IED är medlemar i CUMULUS (nätverk knutet till Erasmus), ELIA (European League Of Institutes Of The Arts), IAA (International Advertising Association).

Metodik
IED har utvecklat en egen metodik som bygger på både teori och praktiskt genomförande och som utvecklar individens kulturella, kreativa och kritiska färdigheter. Eleverna lär sig inte endast teorin utan får möjlighet att testa sin kreativa förmåga i genomförande av designprojekt och färdiga produkter.

Hög kvalité på utbildningarna
Kvalitén i utbildningen är genomgående hög då man samarbetar med experter inom respektive område av design. Kurserna genomförs i nära samarbete med företag inom branschen. Möjlighet finns att få praktikarbete efter utbildningen. Varje skola har tillgång till moderna lokaler med laboratorier och uppdaterad teknisk utrustning.

I utbildningen ingår ofta att planera och delta i mässor och modevisningar. Bilderna till höger visar några elevers egna arbeten på en modevisning i Milano.
 

Designutbildningar

IED 4 Enheter

Skolan består av 4 enheter

IE
Moda Lab
Här hittar du utbildningar inom textile och mode, undervisningen är uppdelad i 3 huvudområden; kreativitet och design, Marknadsföring & Produktion samt bild och kommunikation.

IED Design
Här hittar du utbildningar inom inredningsdesign, indistruell design och transportdesign, du arbetar med design av saker, fordon och miljöer.

IED Arti Visive
Här hittar du utbildningar inom området bilder och visuell kommunikation, kurser finns inom grafisk design, illustration, videodesign, webbdesign och fotografering.

IED Comunicazione
Här hittar du kurser inom media och marknadsföring.

 Kontakta oss för ytterligare information om designskolan IED och den utbildning som du är intresserad av!