1 åriga Master Utbildningar

master-utbildning-ied-designskola
Läs mer om Master utbildningarnaindent1

Beställ Material...

  bestall-material-designutbildningar-ied 
Kontakta oss om du önskar ytterligare information om de 3 åriga utbildningarna vid Instituto Europeo di Design i Italien eller Spanien.

Ansökan till designutbildning

Skriv ut Skicka sidan

Ansökan till IED Designutbildningar i Italien & Spanien

1 årig & 3 årig designutbildning
För att bli antagen till en utbildning på designskolan IED krävs det att du har ett godkänt slutbetyg från gymnasiet. Designskolan har inga antagningsprover för att ta in nya elever på 1 åriga & 3 åriga utbildningarna. Självklart kan det vara bra om du har gått någon designutbildning tidigare, då vet du vad det innebär och känner dig mer motiverad att gå vidare i din utveckling inom designområdet. Vissa grundkunskaper kan vara bra att ha då utbildningarna har ett ganska högt tempo. 


Masterutbildning
För att bli antagen på masterutbildningen krävs att du har en akademisk utbildning, hög nivå i engelska (telefonintervju görs), CV där du specifierar utbildningar, yrkeserfarenhet, språk & it-kunskaper, vissa av master utbildningarna kräver portfolio kontakta oss för detaljer. Se även punkterna nedan vad din anmälan ska innehålla.

Sommarkurs
De flesta av sommarkurserna är avsedda för de som kommer från designskolor eller har erfarenhet inom området. En del av sommarutbildningarna kräver inte att du har någon tidigare erfarenhet. Hör med oss vad som gäller för den utbildning som du är intresserad av. Krävs det tidigare erfarenhet måste du med anmälan skicka intyg på din erfarenheter/betyg.


När ska jag skicka in min ansökan till den utbildning jag är intresserad av?
IED har ingen sista ansökningsdag men det är bra att vara ute i god tid för att hinna med ansökningsprocessen och ansökan om studiemedel. Vi brukar säga att man skickar in sin ansökan ca 6 månader innan kursstart. IED tar emot ansökningar så länge som det finns plats på utbildningen. 

 
Viktigt är att du har talang och ett brinnande intresse för mode och design för att lyckas med utbildningen och utvecklingen inom området.

 

Ansökningsprocessen

När du har bestämt dig för vilken utbildning du vill läsa så fyller du i IEDs anmälningsblankett och sänder den till oss på ALTA. Innan du fyller i ansökningsblanketten läs igenom IEDs villkor. När du signerar ansökan godkänner du IEDs villkor och du ingår ett avtal med skolan direkt. 

Din anmälan ska innehålla
  • IEDs anmälningsblankett för utbildningen, kontakta oss så sänder vi den till dig + villkoren.
  • Slutbetyg från gymnasiet + ev annan utbildning. Betygen ska vara översatta till engelska. 
  • Språkintyg på din nivå i engelska eller ett gymmasiebetyg på motsvarande VG-nivå i engelska A och B.
  • Kopia på ditt pass
  • 2 passfoton
  • CV (inte alltid nödvändigt vid ansökan till alla utbildningar) 
  • Personligt brev - motivation varför du vill läsa utbildningen
  • Portfolio (gäller kursen Fashion Design och Fashion Marketing and Communication) med ca 10 arbeten, kontakta oss för mer infirmation. 
  • Intyg om studiefinansiering. Om du ska finansiera dina studier med studiemedel från CSN finns en blankett 5514W som du hittar på CSNs hemsida. Den blanketten fyller du i och sänder till CSN så att de kan godkänna att du är berättigad till studiemedel för utbildingen. Denna blankett sänder du sedan tillbaka till oss på ALTA. Denna blankett kan du skicka strax efter att du har gjort anmälan. Ska du inte söka studiemedel måste du bevisa att du har pengar att betala utbildningen och levnadsomkostnader. 


Anmälan skickar du till ALTA

ALTA - Språkresor
Järnvägsgatan 36
131 34 Nacka
Det går även bra att scanna och maila anmälan till; Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Vi bekräftar när vi har mottagit din amälan och återkommer sedan när vi har fått ett antagningsbesked från IED eller meddelar dig om något måste kompletteras. När du har fått antagningsbeskedet betalar du in den reducerade anmälningsavgiften direkt till IED på 1000 euro + regional tax på 140 euro. Den återstående anmälningsavgiften + kursavgiften betalas enligt de perioden som du får ditt studiemedel utbetalt från CSN, detta brukar vara vid 2 betalningstillfällen. 
 

Introduktionsdag
Ofta är det en introduktionsdag ett par dagar innan din utbildning startar då du får information och detaljer angående utbildningen du ska läsa, samt träffar lärare och övriga deltagare som ska gå samma utbildning som du. 

 

Inkvartering


Ordnar du på egen hand
När det gäller inkvartering så ordnar du det själv med hjälp av material från skolan som vi sänder till dig. Det vanligaste brukar vara att hyra ett rum eller en lägenhet tillsammans med några kurskamrater. Det kan vara bra att boka något tillfälligt boende de första veckorna och sedan leta efter något fast boende när du är på plats.

Du kan också hör med oss om någon av våra deltagare som studerar nu på IED har någon inkvartering som de kan erbjuda eller rekommendera. Annars är det bästa att vänta tills du är på plats och höra med övriga deltagare på IED och utbildningen.

Har du svårigheter att hitta boende så försöker vi självklart att hjälpa dig!

Har du frågor, funderingar eller vill att vi sänder dig en anmälningsblankett är du välkommen att kontakta oss!