Designutbildningar - England - London

Skriv ut Skicka sidan
westlondon fashiondesign alta

En fantastisk möjlighet för dig som vill utveckla din kreativa talang inom mode och design. Grundkursen i Fashion Design i London (1 år) kräver inga tidigare studier i ämnet. Flexibla kursval efter första året. Ta en BA inom 3 år vid Heriott Watt University eller du får support att söka till något av de andra universiteten i London - några av de främsta inom  Design -  som passar dig och din inriktning.


Fashion Design i London


London är en av världens huvudstäder för mode och design. West End i London där skolan ligger är förmodligen en av de bästa platserna för att inspireras och utvecklas inom den internationella modeindustrin. I den grundläggande intensiva 1-års utbildningen "Foundation Diploma in Fashion"  får du väsentlig förberedelse för att bygga grunderna, hitta din kreativa inriktning samt att fortsätta med en universitetsutbildning inom mode och design. 1-årskursen är lämplig för dig som inte har någon tidigare grundutbildning, men vet att du har en kreativ talang som du vill utveckla.

Detta "Foundation Diploma" krävs för att komma in vid Fashion Design utbildningar inom alla brittiska universitet och även för inträde till den 2-åriga BA-utbildningen vid Heriott Watt University nedan. 
Heriot-Watt University i Edinburgh är ett av de främsta universiteten inom Art & Fashion Design,  för att nå en BA examen. Examinationen sker vid universitetet i Edinburgh.
 
År 1 "Foundation Diploma in Fashion Design"
Under första året bygger du din egen portfolio 
och lär dig grunder för fortsatta studier på ett brittisk universitet. 
Du kan välja att fortsätta din utveckling genom att gå vidare med  den 2-åriga  BA-utbildningen nedan

År 2 och 3 "Bachelor´s Degree in Fashion Design"

Heriott Watt University är välrenommerat för sina fashion-program och fungerar som en partner till West London College. Här får du ett mer akademiskt innehåll, men fokus är också fortfarande praktisk arbete i studio, där du utvecklar dig under ledning av lärare med omfattande erfarenheter inom modeindustrin. Heriot-Watt University har blivit utnämnt som "Scottish University of the Year" både 2011/2012 och 2012/2013 av Sunday Times University Guide.

År 2 och 3 - Annat universitet
- eller också söker du vidare till ett annat universitet,  i London eller i övriga England, som även de tillhör de främsta inom designutbildningar och som kan passa din egen inriktning.
 

Studera fashion design vid college i London, studera utomlands, högre utbildningar
En perfekt väg till de bästa universiteten
Under det första året av utbildningen får du möjlighet att lära dig grunderna och att sammanställa dina bästa arbeten, med guidning från den erfarna lärarstaben, som vet vad som krävs för att bli antagen till de bästa universitetsprogrammen. Skolan har samarbete med ett flertal av de bästa universiteten som erbjuder Bachelor's Degree program inom mode och design.


Foundation Diploma in Fashion Design - 1 år

Ett team av professionella lärare och modedesigners kommer att stötta dig; du kommer att ha tillgång till en studio, datalab och internetcafé och bibliotek. Dessutom befinner du dig mitt i ett Studera design utomlands, fashion design i London, högre utbildningar, studera i Londonområde med modehus, museer och konstgallerier där du kan hämta inspiration. En höjdpunkt i slutet av kursen är en modeshow, som är öppen för publik, där du kan visa dina "verk" på catwalken.

Inträdeskrav
Gymnasiet med godkända resultat. Kunskaper i engelska, IELTS 5,5 Nivå B1 =mellannivå. Kreativ talang.

Kursinnehåll

Steg 1 - Research Stage
Ett strukturerat program med skisser, teckning och visuella studier som hjälper dig att identifiera dina talanger , styrkor och intressen. Du får utveckla praktiska färdigheter inom Fashion & Textile för att du ska hitta dina egna val.

Steg 2 - Pathway Stage
Du får välja att studera ett av områdena Fashion Design and Illustration, Fashion Textiles and Fashion Design eller Fashion Futures and Jewellery.

Steg 3 - Project Stage
Du bygger på din tidigare erfarenhet och det du har lärt dig under utbildningen för att utveckla din egen potential. Du får arbeta med ett projekt som resulterar i en show och utställning.

UtbildningKurslängdKursstart Kurspris
Foundation Diploma in Fashion Design 1 år 1 oktober 2014
13 januari 2015                  
£6.920 /år*
= ca 81.000:-
* Vissa kostnader för arbetsmateriel och examen tillkommer.

BA Degree in Fashion Design - Heriot-Watt University  2 år

Detta dynamiska program genomförs i samarbete med universitetet Heriot-Watt,  som är ett av de bästa i Storbritannien inom Art and Design. Programmet är framtaget tillsammans med och godkänt av Heriot-Watt School of Textiles and Design. Kursen bygger på färdigheterna från Foundation Diploma med huvudområdena inom bl a mönster, textilier, stickat och digitala bilder.
Deltagare som går denna utbildning lär sig att göra egna mönster och modeller och passar den som vill fortsätta med egen design efter utbildningen. Den förbereder också för de akademiska krav som ställs under det sista året av BA-programmet.

Inträdeskrav
"Foundation Diploma in Art & Design" från University of the Arts eller WLC " Diploma in Fashion Design" + nivå B2 i engelska  eller IELTS 6,0

År 1

Kursinnehåll
Termin 1
Digital Application
Pattern Experimentation
Fashion Design for Function
Contemporary & Contextual Studies

Termin 2
Fashion Graphics & Illustration
Contemporary & Contextual Studies
Knitwear Design & Assemply
Tailored jacket

Under termin 3 och 4 är fokus på innehållet den internationella modeindustrin och deltagarnas framtid och medverkan. 
Studenterna får välja en speciell marknad som deras designade kläder ska vara avsedda för och skapa en portfolio som är lämplig för den marknaden. Man studerar också kommersiella principer som involveras för att marknadsföra det man skapar.

Man arbetar i projektform för att få en praktisk förståelse för gällande arbetsformer inom branchen. Man besöker modehus, återförsäljare och modeshower för att få en djupare förståelse av den globala modeindustrin. London är en perfekt plats för att få en erfarenhet på nära håll. Examinationen sker vid en ceremoni vid Heriot-Watt University i Edinburgh i Skottland.

År 2

Termin 3
Contemporary & Contextual Studies
Fashion Business into Practice
Personal Design Project 1
Client based project 1

Termin 4
Contemporary & Contextual Studies
Personal Design Project 2
Client based Project 2
Fashion Design for a Commercial Context

UtbildningKurslängdKursstartKurspris
BA Degree 
in Fashion Design
2 år 2 september 2014

 
£7,920/år*
* Vissa kostnader för arbetsmaterial och examen tillkommer.

Kontakta oss för ytterligare information och alla dina frågor och funderingar!