Start Kursguide Sommarkurser Ungdomar

SPRÅKRESOR UNGDOMAR 2019

Skriv ut Skicka sidan
Hitta mer information om våra språkresor för ungdomar ovan i huvudmenyn, i bildspelet eller till höger i modulen. Klicka dig sedan vidare till mer information om språkkurser, språkskolor och kursbeskrivningar för respektive språkresa. Eller skicka ett mejl och ställ dina frågor till:  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Hitta språkresor för ungdomar till sommaren med ALTA!
 

språkresor till England, studera engelska i CambridgeUtveckla dina språkkunskaper med en språkresa! Träffa nya vänner! Alta erbjuder spännande, aktiva och lärorika språkresor för ungdomar under sommaren.

Du träffar nya vänner från olika länder och kulturer!  
Här lär du dig språket på ett roligt och avslappnat sätt, både i och utanför klassrummet. Språkresor för ungdomar under sommaren är ett perfekt sätt att få nya upplevelser tillsammans med andra ungdomar från olika länder samtidigt som du utvecklar språket och dig själv!
                                                                                         

Vad innebär en språkresa för ungdomar?

Välj den språkresa som passar dig bäst
Våra språkresor är speciellt anpassade till ungdomar i åldern 10-17 år eller 16-19 år eller 17+. Du reser individuellt och deltar i en språkkurs i en internationell grupp tillsammans med jämnåriga från flera olika länder. Du lär dig språket på ett roligt och avkopplande sätt.

Vad innehåller en språkresa för ungdomar?
Alla våra språkresor för ungdomar under sommaren innehåller ett aktivt och spännande program som består av

språkresa till England för ungdomar i sommar med dans
  • Språklektioner
  • Aktiviteter på eftermiddagar
  • Aktiviteter på kvällar
  • Utflykter 
     
Spåkkursen har en bra mix av aktiviteter och sporter för att var och en av deltagarna ska kunna hitta aktiviteter som man är intresserad av och tycker är kul att göra, eller också kan man prova på något nytt. Aktiviteter, sporter och utflykter är en del av språkträningen där man får praktisera språket lite mer naturligt.                                                                                                                 


Välj en språkresa efter ålder och mognadSpråkresor för ungdomar sommaren 2011
Språkkurserna är anpassade till olika åldersgrupper. De vanligaste åldersgrupperna är

10-15 år
12-14 år
14-17 år
15-17 år
16-19 år
16 + 17+

Språklektioner + Aktiviteter + Utflykter + Boende
Det grundläggande receptet på en bra språkresa för ungdomar är en kombination av aktiva språklektioner på förmiddagen och roliga aktiviteter på eftermiddagen och kvällen. Du bor på ett campus tillsammans med andra deltagare från olika länder eller i en lokal familj.

Res med öppet sinne
Vi rekommenderar dig att vara förberedd på att allt  inte är som här hemma. Det kan vara standard, normer, regler och attityder som du möter. När du träffar människor i andra länder och från andra kulturer och med andra referensramar kan du upptäcka att man tänker och tycker annorlunda än vad du är van vid. Ta tillfället att ta del av andras erfarenheter, att lära och att visa respekt för andra. 


Internationella språkresor - nya vänner
Språkresorna är internationella och du träffar ungdomar från hela världen. Du stimuleras att kommunicera med dina nya vänner och får på så sätt praktisera språket mer informellt. En spännande praktik av språket då du också lär dig mer om dina nya vänner och andra kulturer.

Språkskolor av hög kvalitet - kvalitetskontrollerade
Vi erbjuder språkskolor med väl planerade språklektioner och ett stort utbud av spännande aktiviteter, sporter och utflykter. De flesta av de språkkurser vi erbjuder har boende på campus med allt samlat på en plats. Våra språkskolor är inspekterade och kvalitetsbedömda av organisationer som kontrollerar att språkskolorna motsvarar uppställda kvalitetskrav. Det ger dig trygghet och större förutsättningar för att språkkursen kommer att motsvara dina förväntningar.                                                                                                               

 
Reser individuellt
Du reser individuellt – inga gruppresor med andra svenska deltagare, vilket är ett plus för språkinlärningen. Personal från språkskolan möter på flygplatsen.
 

Vad blir resultat och effekt av språkresan?
När du kommer tillbaka hem efter språkresan har du förbättrade kunskaper i språket och värdefulla erfarenheter av den nya kulturen – allt detta gör säkert att språklektionerna blir lättare att följa under nästa läsår – kanske till och med betyget kan höjas! Dessutom har du under språkresan träffat många nya vänner från olika länder och som du fortsätter att lära känna genom att praktisera språket via mejl och chat. Förhoppningsvis får du också ett ökat intresse att lära dig mer!

Välj din språkresa hos ALTA till sommaren och bli en av våra nöjda deltagare!