"Allt var mer är bra! Absolut så bra som det kan bli, enda lilla var maten som var ohälsosam! Som elev på skolan hade jag otroliga tillgångar, datorer, dvd-bibliotek, tidningar, otroligt mycket studiehjälpmedel och uppgifter/övningar ifall man ville lära sig mer!"
/Student, Cambridge, Bell International


"Kursen och vistelsen var en klar positiv överraskning. Alla var jätte trevliga och snälla mot en. Jag kände att de ville hjälpa en och de försökte att göra allt så roligt och trivsamt som möjligt!"
/Student, ungdomskurs, Devon


"Jättebra, jag ställde tusen frågor och fick svar på alla. När jag blev nojig kvällen innan avresa gick det lätt att få tag på er på mobilen så att ni kunde lugna mig."
/Student, Buenos Aires


"Jättebra! Ni var trevliga och service-minded. Jag är 100% nöjd med allt."
/Deltagare, Business-kurs, Cheltenham


"Tack ALTA för att ni föreslog en sådan bra kurs till vår dotter. Hon har haft två mycket givande veckor i England. Talet lossnade och hon blev medveten om vilka bra kunskaper hon redan har. Inspirerad av detta vill hon nu läsa in gymnasiets a-kurs redan i årskurs nio."
/Mamma till deltagare, sommarkurs


"Sammanfattningsvis var det en riktigt bra upplevelse även om allt inte var så enkelt. Man fick träffa mycket nytt folk, däribland den stora kärleken. :-) Kommer helt klart att åka tillbaka för att hälsa på."
/Student, Annecy


"Att jag åkte till England är något av det bästa jag någonsin har gjort! Jag hade så fruktansvärt roligt där och saknar det fortfarande! Jag kommer aldrig glömma mina lite drygt 4 månader där!"
/London, British Study Centres


"Ni, Alta, verkar ha de mest seriösa, samt tilltalande erbjudanden."
/Student, Barcelona
 

"Jag var den enda deltagaren från Sverige, vilket var bra, jag tvingades prata engelska hela tiden. Varierande ämnen togs upp och det var intressant att träffa människor från olika länder. Någon vecka var vi från 7 olika länder."
/Student, engelska & golf, England


"Hade inte kunnat vara bättre! Från första stund behandlade min värdfamilj mig som en dotter och bjöd mig och de andra studenterna på födelsedagsfester och liknande. För att inte tala om all den godamaten som de skämde bort oss med
:-). Jag har fortfarande, snart ett år efter kontakt med "mi familia chilena"
/Student, Santiago


"Bland det bästa jag har varit med om i alla synpunkter, staden, kompisar, socialt, aktiviteter, förbättrad engelska-kunskap men framförallt en helt fantastisk bra skola på alla sätt! Ingenting kan överstiga! Bell School rekommenderas till alla!!!"
/Student, Cambridge, Bell International

Start Referenser & Reseberättelser

Referenser & Reseberättelser

Skriv ut Skicka sidan
Här nedan har vi samlat några av våra deltagares kommentarer och reseberättelser, om deras upplevelser de haft under språkresor och utbildningar de tagit del av, och hur de upplevt kontakten med oss på ALTA. Till höger kan ni se kortare kommentarer som tidigare deltagare har sagt. 
Språkresa Florens - Josefine

Josefin på språkresa i Florens med Alta SpråkresorNamn:       Josefine Pepin 
Ålder:        24 år
Språk:       Italienska
Land/Ort:  Italien/ florens
Vid denna språkskola studerade Josefin
 
Berätta kort om din språkresa? Vilken språkkurs läste du? Hur många veckor? 
Jag läste Italienska steg 1-5 i två omgångar men sammanlagt ca  25 veckor. Jag läste vid Altas språkskola i Florens. 
 
Hur bodde du under din språkresa? Familj eller residens? Berätta gärna…. 
Jag bodde först i en lägenhet mitt i stan tillsammans med andra studenter. Dessa lägenheter får man genom skolan. Vi var tre stycken i den första. Sen bytte jag bostad och bodde själv lite utanför stan, också via skolan. Den andra omgången jag var nere fixade jag boende på egen hand och bodde tillsammans med tre italienare i en liten lägenhet mitt i city!! Det var ett billigare alternativ för mig, inte lika bra miljö som i de via skolan, men det funkade för mig!
 
Hur var språkskolan och språkkursen du deltog i? Hur var lärarna, de andra kursdeltagarna, nationaliteter, ålder? Atmosfären vid språkskolan? 
Skolan är fantastisk! Jag älskade att vara där! Lärarna är helt underbara! Jag har kontakt med flera av dem fortfarande, en har tom varit och hälsat på mig i Sverige! På skolan går det folk som är från hela världen! Ganska många svenskar ändå, men mycket amerikaner och japaner, tyskar och holländare! Det är en härlig mix av nationaliteter och åldrar! Det är allt från 18 till 70 åringar som går där! Atmosfären är lugn och harmonisk och man känner sig väldigt välkommen! 
 
Vad gjorde du efter lektionstid? Anordnade skolan aktiviteter eller utflykter? Hur var kursorten? Var det en stad med mycket studenter och utbud av aktiviteter? 
Jag jobbade i en bar. Jag är väldigt social av mig så jag lärde snabbt känna folk i stan och från skolan. Vi brukade gå ut och dansa, äta middagar hemma hos varandra, träna etc. Florens är ju världens bästa stad för att hitta på saker i! Du har ju alla museum och all konst bara det tar ju en evighet att plöja sig igenom! Och det är såååååååå vackert! Jag brukade ta långa promenader längs med floden, sätta mig på fik och titta på människor... Gå på marknader eller utställningar. Det finns så mycket att välja på. Stan kryllar ju av studenter, de flesta ifrån USA, så det är inte svårt att få kontakt med andra.
 
Hur var din nivå i språket innan du startade språkkursen? Kände du att du utvecklade språket? Använde du språket efter lektionstid? På vilket sätt…tex: jobbade extra eller vänner du träffade? 
När jag först kom dit kunde jag inte ett ord italienska. Inte ETT ord. Jag förstod ingenting på lektionerna. Men vips en dag efter tre veckor kom jag på mig själv att jag faktiskt förstod vad min lärare sa till mig. I skolan pratar man bara italienska. All undervisning är på italienska, inga undantag. Du får inte prata engelska, gör du det så svarar dem ändå på italienska. Jag jobbade ju även och där gällde samma sak. Så jag använde mig av språket även på min fritid. Men om jag umgicks privat med mina klasskompisar blev det oftast svenska eller engelska. Men nu pratar jag nästan flytande italienska. Man måste bara våga prata.
 
Är det något du skulle ha gjort annorlunda eller förberett på ett annat sätt innan du startade språkkursen? 
Jag tycker att det gick bra från början till slut. Det är bra med ALTA för dem hjälper en med allt praktiskt som hade varit krångligt att få full ordning på själv. Det man kan tänka på är enkla saker som att ta med sig lexikon ( det räcker med det lilla!) och att man ska veta att Florens är en väldigt , väldigt dyr stad att bo och leva i.
 
Är du nöjd med ditt val att åka genom Alta Språkresor? Fick du den information och hjälp du behövde? 
Jag är jätte nöjd ! Jag fick all information plus lite till som jag behövde! Petra är grym!!! :) Om jag väljer att studera utomlands igen, kommer jag definitivt åka genom ALTA .
 
Motsvarade din vistelse/språkkursen dina förväntningar? 
Mer än väl. Skolan är så bra!
 
Bästa med din språkresa? Vad kommer du att minnas? 
Jag minns allt! Hur roligt det var att lära känna nya människor som nu är vänner för livet, att bo i en så underbar stad och det faktum att jag faktiskt nu pratar italienska. Det var ju det som var målet!

                                                                                                                                                    « Till sidans toppSpråkresa Oxford - Evelina


Evelina Bolin åkte med Alta Språkresor till Oxford, England. Under totalt 14 veckor studerade hon engelska och läste en förberedande kurs för att ta en CAE examen. Läs om hennes språkresa och äventyr!

Namn: Evelina Bolinsprakresa oxford
Ålder: 26 (27 i mars)
Språk: Engelska
Land/Ort: Oxford England
Vid denna språkskola studerade Evelina

Berätta kort om din språkresa? Vilken kurs läste du? Hur många veckor?

Jag läste en förberedande kurs för att ta en CAE examen. Kursen var 12 veckor. Men jag startade med två veckors allmän engelska för att komma igång med språket igen. Det var över 6 år sedan som jag hade läst engelska innan så det kändes skönt med en mjukstart innan den "riktiga" kursen drog igång.

Hur bodde du under din språkresa? Familj eller residens/delad lägenhet? Berätta gärna….

Jag bodde i studenthus ca 15 minuters promenadväg från skolan. Jag bodde med ca 8 stycken andra studenter från alla möjliga olika länder som Italien, Spanien, japan m.m. Jag hade mitt eget rum men vi delade kök, vardagsrum samt badrum. Självklart är det en stor omställning om man är van att bo själv hemma, men nu i efterhand så är jag så himla glad över mitt val att bo i studenthus. Oavsett hur man väljer att bo i England får man ju vara beredd på att boendestandarden är långt ifrån den samma som i Sverige. Men konstigt nog så gick det väldigt fort att vänja sig. Det var jätteroligt på alla sätt och vis att få möjlighet att ta del av hur människor från andra kulturer lever sina liv.

Hur var språkskolan och språkkursen du deltog i? Hur var lärarna, de andra kursdeltagarna, nationaliteter, ålder? Atmosfären vid språkskolan?

Dem flesta på skolan var något år yngre än mig, men det gjorde absolut ingenting. Det var alla typer av människor på skolan vilket ger en väldigt bra miljö. Allt ifrån medarbetare på olika företag som åkte tillsammans till elever som behövde en CAE-examen för att komma in på universitet. Vi hade en jättehärlig klass med otroligt engagerade lärare som alltid var villiga att hjälpa dig att uppnå din fulla potential. Det var en otroligt avslappnad atmosfär och det var alltid någon som frågade hur det var med dig och som hjälpe till så gott dem kunde om det uppstod problem. Eftersom själva kursen var en förberedande kurs inför CAE-examen så är det väldigt mycket fokus på det. Men det handlar även mycket om eget ansvar då du behöver studera mycket på egen hand för att uppnå önskade resultat. Skolan har ett mycket bra studierum med hjälpmedel av alla de slag. Filmer, skivor, böcker, övningar m.m. Lärarna är även mycket måna om dig som person och frågar alltid hur det är och om hur du tycker att det går. Skolan har regelbundna uppföljningar längs kursen så att du och läraren ser att du utvecklar språket på rätt sätt.

Vad gjorde du efter lektionstid? Anordnade skolan aktiviteter eller utflykter? Hur var kursorten? Var det en stad med mycket studenter och utbud av aktiviteter?

Oxford är verkligen en jättemysig stad i alldeles lagom stor storlek. Fylld med massor av mysiga caféer, restauranger, museum samt såklart studenter från världens alla hörn. Skolan anordnade aktiviteter flera dagar tillsammans som man kan gå på om man vill. Många av sakerna är kostnadsfria och det passar ju en studentbudget väldigt bra. personligen så använde jag mycket av min tid till att promenera runt och njuta av omgivningarna, umgås med andra studenter och träna på ett av de lokala gymmen. Vilket visade sig vara ett grymt bra sätt att öva upp sin engelska!

Hur var din nivå i språket innan du startade språkkursen? Kände du att du utvecklade språket? Använde du språket efter lektionstid? På vilket sätt…tex: jobbade extra eller vänner du träffade?

Min nivå i språket var i grunden bra innan jag åkte, problemet var som sagt att jag inte använt språket regelbundet se sista åren. Och man blir fort väldigt ringrostig. redan från första dag kände jag att jag utvecklade språket och att språket blev flytande för mig igen. Kunskapen fanns ju där men det behövde bara plockas fram och användas igen. Jag pratade ju engelska med alla personer jag träffade, och det är ju faktiskt att öva vid så enkla tillfällen som i matvarubutiken. En viktig sak är att hela tiden prata engelska, även om du skulle råka hamna i samma studenthus/klass som personer som pratar

                                                                                                                                                     « Till sidans topp


Språkresa Hawaii - Jessica


Namn: Jessica Sjöspråkresa hawaii
Ålder: 20 år
Språk: Engelska
Land/Ort: Hawaii, USA
Vid denna språkskola studerade Jessica

1. Berätta kort om din språkresa? Vilken kurs läste du? Hur många veckor?
Jag åkte till Hawaii för att läsa en standardkurs i engelska under de 8 veckor jag var där. Jag gick på skolan Global Village Hawaii och valde att plugga 16 timmar i veckan vilket innebar att jag gick i skolan ca 8‐12, måndag‐torsdag.

2. Hur bodde du under din språkresa? Familj eller residens? Berätta gärna….
Under tiden jag pluggade bodde jag i ett studentresidens i Kaimuki tillsammans med
20 andra elever. Jag hade ett eget litet rum men vi delade uteplats där vi kunde grilla
och 4 gemensamma badrum. Det var ett perfekt boende om man vill lära känna
mycket nya människor, det fanns nästan alltid folk vid uteplatsen man kunde umgås
med. Nära till busshållplats, matbutiker, caféer och restauranger var ett plus. 20‐25
minuter gångavstånd till stranden var inte heller helt fel.

3. Hur var språkskolan och språkkursen du deltog i? Hur var lärarna, de andra
kursdeltagarna, nationaliteter, ålder? Atmosfären vid språkskolan?
Kursen var bra, det var en bra kombination av läsa/skriva och prata. De lärarna jag
hade var jätteduktiga och trevliga. De blandade ofta seriösa uppgifter med lekar
vilket gjorde lektionerna roliga. En annan rolig sak med skolan var att eleverna kom
från alla möjliga håll i världen och det var intressant att lära sig om de andras liv och
deras hemländer. Jag lärde känna människor från bl.a. Schweiz, Tyskland, Mexico,
Kanada och Japan, en del har jag fortfarande bra kontakt med. Elevernas ålder var
blandad, men de flesta var mellan 20‐25 år.

4. Vad gjorde du efter lektionstid? Anordnade skolan aktiviteter eller utflykter? Hur var
kursorten? Var det en stad med mycket studenter och utbud av aktiviteter?
Honolulu var en underbar stad att bo i på så sätt att det fanns tillgång till både vackra
stränder och stadsliv. Ofta spenderade jag mina eftermiddagar på stranden med
vänner, i Ala Moana Shopping Centre som ligger precis brevid skolan eller i Waikiki
där det alltid händer något. Skolan anordnade aktiviteter nästan varje dag som man
fick delta i om man ville, ett jättebra sätt att lära känna nya människor på och
samtidigt göra grymt roliga saker. Det fanns alltid någonting att göra.

5. Hur var din nivå i språket innan du startade språkkursen? Kände du att du utvecklade
språket? Använde du språket efter lektionstid? På vilket sätt…tex: jobbade extra eller
vänner du träffade?
Jag lärde mig massor under kursen jag läste men kanske ännu mer utanför skolan
eftersom jag använde mig av engelskan hela dagarna. Jag vart mycket mer bekväm
med att prata engelska och det var ett roligt sätt att utveckla språket på.

6. Är det något du skulle ha gjort annorlunda eller förberett på ett annat sätt innan du
startade språkkursen?
Nej, det tycker jag inte. Man kan komma dit precis som man är eftersom man på
skolan delas in i grupper utefter sin nivå på språket. På så sätt hamnar man i en klass
tillsammans med människor som ligger på samma nivå som en själv och kan därefter
utveckla engelskan.

7. Är du nöjd med ditt val att åka genom Alta Språkresor? Fick du den information och
hjälp du behövde?
Allt fungerade jättebra när jag bokade min resa genom Alta Språkresor så jag är
mycket nöjd. Jag fick alltid den hjälp jag behövde och jag kände att man hade en bra
kontakt med Alta.

8. Motsvarade din vistelse/språkkursen dina förväntningar?
Den överträffade mina förväntningar.

9. Bästa med din språkresa? Vad kommer du att minnas?
Hawaii var ett paradis, bästa platsen jag varit på och jag kommer utan tvekan åka dit
igen. Annars var det grymt roligt att lära känna människor från olika delar av världen.
Man lärde sig verkligen massor, både om sig själv, om andra och inte minst så lärde
man sig mycket engelska. Resan var en upplevelse och ett minne för livet.

                                                                                                                                                       « Till sidans topp


Språkresa Hawaii - Josefin

Namn: Josefin Wallblomsprakresa hawaii reseberattelse josefin
Ålder: 29
Språk: Engelska
Land/Ort: Honolulu in Hawaii
Vid denna språkskola studerade Josefin

Berätta kort om din språkresa?
Hej allihopa, jag studerade engelska 5 veckor I Honolulu. En fantastisk upplevelse! Jag har så länge velat åka dit och det var lika underbart som jag tänkt mig. Jag var 10 veckor i USA, . På vägen till Honolulu stannade jag i New york vilket gjorde flýg resan roligare och lättare.

Jag studerade 5 veckor på skolan i Honolulu och varje dag vaknade jag med ett leende och längtade efter att få gå dit och lära mig mer. Det var en lyckokänsla och jag pluggade med glädje något jag inte har gjort på länge i sverige. Jag trivdes så bra i min grupp och hamnade i nivå 6 vilken var den högsta nivån de hade just då. Jag lärde mig otroligt mycket om mig själv och om att utmana mig själv. Vi fick göra en massa olika övningar och lärarna var så härliga och kreativa. Skolan anordnade även resor till de andra öarna samt olika kurser. Jag åkte med till Big Island vilket var en mycket bra anordnad resa och jag fick se så mycket mer än om jag skulle ha åk dit själv eftersom bil behövs.

På onsdagarna gick jag och tog Hula lektioner på skolan av en sådan charmig dam i 50 års åldern som dansar hula hela sitt liv. Jag ordnade boende genom Alta språk resor innan jag åkte och bodde i lägenhet i hotellet Island colony. Jag trivdes fantastiskt bra. Det var värt varenda krona. På morgonen satt jag på balkongen och åt frukost och tittade ut över kanalen innan jag tog min promenad till skolan. Jag har rest mycket i mitt liv men det här var den mest njutningsfulla resa jag har gjort.

Jag tycker Alta språkresor var mycket bra och jag rekommenderar dem starkt för alla som ska åka i
väg utomlands. De var snabba att hjälpa till och hade bra information om allt. Jag kombinerade min
språkkurs med surfing och att få pröva surfing i Hawaii är en häftig upplevelse och jag rekommenderar
alla att prova det. Det enda jag tänker på är att om ni ska surfa så ordna det på plats direkt hos
surfingklubben det blir billigare.

När jag var ledig från skolan tog jag bussen till en massa ställen eller åkte till en strand och njöt.
Waikiki är mysigt men väldigt turistigt så se er om, det finns så mycket att se. Människorna på Hawaii
är så oroligt vänliga och jag möttes av leende människor varje dag.

Efter 5 veckor på skolan åkte jag
en vecka till Califonien där jag möte upp en kompis och vi bilade runt en vecka. Jag hade planerat att
åka vidare till N.Y men åkte tillbaka till Honolulu i stället. Stannade där 3 veckor till innan jag åkte till
kalla Sverige och mötes av -16 grader. Jag rekommenderar alla att åka till Honolulu. Havet, stranden,
och människorna är fantastiska! Det är ingen party stad, mer en små stad men om man bara vill njuta
och må bra då är det världens bästa plats. Jag ska åka tillbaka! :)

                                                                                                                                                    « Till sidans topp


Griffith College - Sara


Sara Haugen åkte med Alta Språkresor till Dublin där hon under ett år studerade fotografi vid Griffith College. Tillsammans med studenter från hela världen utvecklade hon både sina kunskaper i engelska och fotografi. Här kan du läsa om hennes resa.

Namn:Sara Haugengriffithcollege dublin
Ålder: 23
Språk/utbildning: Engelska, Griffith College i Dublin, Certificate in Photography, 1 år.
Land/Ort: Irland, Dublin
Vid denna skolan studerade Sara

Hösten 2009 åkte jag till Dublin för att under ett år studera fotografi vid Griffith College. Inför resan fick jag mycket hjälp från Alta Språkresor som hjälpte mig med ansökan till skolan och även boende. De svarade på mina frågor och var alltid trevliga och hjälpsamma!

Innan jag åkte funderade jag mycket på hur jag ville bo. I och med att jag skulle åka till en helt ny stad där jag inte kände någon kändes det bra att ha något ordnat när jag kom fram. Jag valde därför att bo på campus. Det var ett mycket bra sätt att träffa nya människor, både från Irland men också från andra delar av världen. Det var roligt att bo med andra studenter, vissa som var i samma situation som en själv och vi hade alltid väldigt kul tillsammans!

Utbildningen jag gick var väldigt intressant och jag lärde mig mycket. Den täckte områden som den analoga och digitala kameran, vi fick arbeta i mörkerrum samt studio och det var mycket praktiskt arbete. Lärarna var duktiga och engagerade och vi fick mycket feedback på våra arbeten. Klassen var blandad, åldern varierade från ca 18 år ända upp till 45 år, även om de flesta var i 20-års åldern. Den bestod av både irländare och studenter från utlandet, mestadels andra europeiska länder men också USA och Brasilien. Det krävde även att man arbetade en hel del utanför lektionstid i mörkerrum, studio eller var ute och fotade.

På fritiden umgicks jag mestadels med vänner. Det finns alltid mycket att göra i en ny stad så i början blev det främst att upptäcka Dublin. Staden i sig är ganska liten och mysig för att vara huvudstad och man behövde inte lägga mycket pengar på lokaltrafik utan man kan ta sig till många delar av staden till fots. Kvällar och helger spenderades för det mesta på puben, det finns det många av i Dublin!
Skolan arrangerade under året ett par resor för utländska studenter som gick till olika delar av Irland. De var väl organiserade och vi hade väldigt roligt!

Min vistelse i Dublin är något av det bästa jag har gjort och överträffade helt klart mina förväntningar. Jag har lärt mig mycket nytt både vad gäller utbildningen och språket och fått många nya erfarenheter. Men det som jag aldrig kommer att glömma med året i Dublin är alla nya människor jag träffade, många har jag fortfarande kontakt med och jag vet att jag har fått vänner för livet!

                                                                                                                                                         « Till sidans topp


Språkresa London - Clara

Clara Andrée åkte till London under 13 veckor med Alta Språkresor. Där förberedde hon sig inför en CAE-examen. Hon tycker att det bästa med hennes språkresa var att få befinna sig i en annan stad, och inte vilken stad som helst - London!

sprakresa-london-clara
Namn:        Clara Andrée
Språk:        Engelska
Land/Ort:   London
Vid denna språkskola studerade Clara  

Berätta kort om din språkresa? Vilken kurs läste du? Hur många veckor?
Jag lästen en språkkurs som skulle förbereda mig inför en CAE-examination. Den var på 12 veckor + 1 vecka för själva examinationen.
 
Hur bodde du under din språkresa? Familj eller residens/delad lägenhet? Berätta gärna….
Jag bodde i ett såkallat residens eller som jag såg det, en lägenhet delad på fyra personer. Jag bodde tillsammans med två svenska tjejer och en kille från Australien. Alla hade eget rum och vi delade på kök och toalett, rummen var jätte fräscha, sängen bred och jag trivdes jättebra! Vi hade städare som kom en gång i veckan, de bytte lakan så det behövde man aldrig tänka på. Boendet låg i gränsen mellan zon 1 och 2 så det tog bara en kvart in till skolan/stan med tuben - perfekt!
 
Hur var språkskolan och språkkursen du deltog i? Hur var lärarna, de andra kursdeltagarna, nationaliteter, ålder? Atmosfären vid språkskolan? språkresa-london-reseberattelse
Språkskolan och lärarna, samt kvaliteten på undervisningen var mycket bättre än jag hade förväntat mig! Storleken på skolan var perfekt, man kände igen folk och kände sig trygg, samtidigt som det kom nya elever varje vecka och man träffade alltid nytt folk! I min grupp var det mycket blandade nationaliteter, dock var det två killar förutom jag själv som var från Sverige. Detta var både positivt och negativt såklart - vi kunde konversera utan att någon förstod vad vi sa men samtidigt så tappade man ju lite av "utmaningen" i att klara sig helt på engelskan. Åldern var varierad, men jag skulle säga att snittet var 23-24 år. Atmosfären på skolan var underbar, alla pratade med alla, som en enda stor familj!
 
Vad gjorde du efter lektionstid? Anordnade skolan aktiviteter eller utflykter? Hur var kursorten? Var det en stad med mycket studenter och utbud av aktiviteter?
Åh, nu börjar jag nästan grina lite ... vi hade så fruktansvärt roligt under fritiden, kan nog påstå att det är de tre bästa månaderna i mitt liv hittills! Skolan anordnade massor av aktiviteter och tipsade om saker som hände runt om i staden hela tiden - om man nu hade någon tid över till detta. Det hade INTE vi, vi var ett gäng tjejer som flög runt på egen hand! Besökte massor av olika stadsdelar, hittade små guldkorn, fikade massor(!) och njöt av en otrolig stad i ett helt fantastiskt land! På helgerna besökte vi diverse pubar, barer och nattklubbar - just pub-kulturen var något jag älskade, och utbudet var obegränsat!
 
Hur var din nivå i språket innan du startade språkkursen? Kände du att du utvecklade språket? Använde du språket efter lektionstid? På vilket sätt…tex: jobbade extra eller vänner du träffade?
Jag fick ett G i engelska B från gymnasiet så mitt språk var rätt klent när jag först kom till London. Dock har det förbättrats avsevärt under de 12 veckorna, jag fick ju en Cambridge Advanced Exam, det säger väl allt? Jag är helnöjd! Jag använde språket till viss del utanför skolan, men jag måste nog uppskatta det till inte mer än 50% för de flesta jag umgicks med var svenskar och jag bodde ju med svenskar.
 
Är det något du skulle ha gjort annorlunda eller förberett på ett annat sätt innan du startade språkkursen?
Jag skulle nog råda andra att räkna igenom sin ekonomi en extra gång, så att man är beredd. London kostar mer än vad folk faktiskt tror, jag hade inte tänkt på alla småsaker som faktiskt kostar - tex, internet (som inte ingick i mitt boende), telefonkort, allt fika (som lätt blir väldigt mycket) mm. MEN, jag ångrar inte mina månader i London för allt i världen, jag skulle ALDRIG vilja göra dem ogjorda!
 
Är du nöjd med ditt val att åka genom Alta Språkresor? Fick du den information och hjälp du behövde?
Jag är verkligen jättenöjd med Alta språkresor, jag var i kontakt med dem flera gånger innan jag åkte och fick all information jag behövde. Samt att de kontaktade mig när jag befunnit mig i London några veckor för att höra så att allt var till min belåtenhet, vilket jag uppskattade väldigt mycket!
 
Motsvarade din vistelse/språkkursen dina förväntningar?
Jag säger bara en sak, det kunde inte ha blivit bättre!
 
Bästa med din språkresa? Vad kommer du att minnas?
Det bästa med min språkresa var att få befinna sig i en helt annan stad, i ett helt annat land, under så lång tid. Även fast London är en av de städerna i världen som kanske är mer lik Stockholm än någon annan, så är den så annorlunda. Tempot, människorna, kulturen - jag föll totalt för staden och vill bara tillbaka, saknar vardagen där och alla artiga människor! Alla män är gentlemän och alla respekterar alla! Att jag sedan lärde mig mer engelska än jag någonsin skulle ha gjort annars är ju bara ett otroligt stort plus! Jag vet att jag kommer återvända, och återvända och återvända. Kanske en gång att jag tom stannar för alltid - London är grymt!
 
                                                                                                                                                       « Till sidans topp


Master Utbildning IED - Erica

Erica Jonsson Wildner åkte med Alta Språkresor till Turin och studerade Advanced Design for Transportation vid Istituto Europeo di Design. Utan att ha särskilt mycket italienska språkkunskaper kan hon nu föra diskussioner och prata med sina italienska vänner.

Namn: Erica Jonsson Wildner ied italien
Ålder: 28 år
Land/Ort: Studerat i Italien, Turin
Vid denna skola studerade Erica

Berätta kort om din utbildning? Vilken kurs läste du? Hur många veckor?

Jag har studerat ett års masterstudier med inriktning Advanced Design for Transportation på en privat designskola IED, Istituto Europeo di Design i Turin, Italien. Mina studier inkluderar tre månaders praktik och i januari månad startade jag min mycket intressanta praktikperiod på företaget CRF Centro Ricerche Fiat i Turin. Praktiken innefattar Advanced Design vilket är precis vad jag studerat. I mina studier har jag genom reserach inom teknologi, samhällsutveckling och hur mänskliga behov kan tyckas förändras i framtiden, oftas fram till år 2050, skapat produktkoncept anpassade för människor i framtida scenarier. För detta krävs ett vidgat synsätt, kreativitet men också inspiration hämtad från Science fiction, en genre som jag blivit nyfiken på. För att kunna visualisera mina designkoncept har jag lärt mig att använda designprogram som Adobe Photoshop, Autodesk Alias and Bunkspeed Hypershot. Efter avslutad utbildning är jag nu redo att arbeta på designstudio med advanced design där framtida innovativa produktkoncept, gärna inom transportbranschen och framtida rörlighet i städerna, skapas och bidrar samt inspirerar till framtida utveckling.

Hur bodde du under din utbildning? Berätta gärna….

Efter min första vecka då jag bodde på ett enkelt men bra hotell i Turin kunde jag flytta in i en lägenhet som jag delade och fortfarande delar med tre italienska tjejer. I början var det en trygghet att de kunde prata engelska med mig eftersom jag inte kunde göra mig förstådd på italienska. Eftersom min master genomfördes på engelska så kunde jag inte utveckla mina språkkunskaper så mycket som jag egentligen ville göra. Istället har jag nu chansen under min praktikperiod att lära mig språket. Men visst krävs det en hel del tid med språkträning på kvällar när jag slutat mitt arbete.

Hur var skolan och utbildningen du deltog i? Hur var lärarna, de andra kursdeltagarna, nationaliteter, ålder? Atmosfären vid skolan?

IED designskola finns inte bara i Turin (Italien) utan även i Spanien och Brasilien på olika orter. Det är en skola som lockar studenter från hela världen och för mig har det bara varit postivit och mycket intressant att få arbeta tillsammans med människor med olika kulturell bakgrund. I min klass var vi nio studenter, alla med olika nationalitet, från Italien, Peru, Syd Korea, Brasilien, Sicilien och Ryssland och så jag från Sverige, den enda från Norden. Mina klasskamrater har tidigare studiebakgrund precis som jag men även arbetslivserfarenhet. Våra åldrar varierade därför mellan 23-33 år. Mina lärare är aktiva inom arbetslivet och arbetar på designföretag i Turin och Milano, vilket också resluterade i färsk och intressant kunskap inom design från arbetslivet men också att lektionerna oftast, nästan varje lektion varade på kvällstid mellan kl. 19.00-22.00.

Vad gjorde du efter lektionstid? Anordnade skolan aktiviteter eller utflykter? Hur var kursorten? Var det en stad med mycket studenter och utbud av aktiviteter?

På min fritid träffade jag oftast mina klasskamrater på resturang eller på privata fester hemma. Maten i italien är så fantastiskt god så det var inte svårt att tacka JA till en träff där mat var inkluderat. I Turin finns många mysiga och piemontesiska resturanger och en klassisk Aperitivo, med plockmat, varma och kalla små rätter med dryck är min favorit. Eftersom jag oftast umgicks och umgås med vänner mitt bland den lokala befolkningen så känner jag mig inte som en student. Jag har faktiskt aldrig deltagit i något studentevent i Turin och är heller inget jag saknat.
Är det något du skulle ha gjort annorlunda eller förberett på ett annat sätt innan du startade utbildningen?
Om jag får börja om från början och ändra lite på mitt år hade jag faktiskt haft nytta av att ha studerat italienska hemma i Sverige innan jag begav mig till Turin. Då hade jag lättare kunnat prata med alla, italienarna pratar i allmänhet inte engelska, särskilt inte i Turin, och dessutom haft bättre möjlighet att komma in i det italienska samhället mycket fortare.

Är du nöjd med ditt val att åka genom Alta Språkresor? Fick du den information och hjälp du behövde?

Jag var noga med att planera allt in i minsta detalj före avresa. Därför var min kontakt med Alta Språkresor mycket uppskattad och jag hade kontinuerlig kontakt både per telefon och mail säkert två månader innan avresa, vilket var en trygghet för mig. Jag fick bra information och Alta gav mig snabba svar vilket ibland var nödvändigt för att få ordning på alla specifika och nödvändiga dokument kring utlandsvisitelse och studier i utalandet.

Motsvarade din vistelse/utbildningen dina förväntningar?

Mitt år i Turin kan jag sammanfatta med det italienska uttrycket ”Dolce vita”, det ljuva livet. Jag har trivts och trivs mycket bra med både utbildning och min fritid. Jag har maximalt kunnat utnyttja studietiden till att uppleva boende, studier och arbeta i ett annat europeiskt land.

Bästa med din utbildning? Vad kommer du att minnas?

Jag kommer att minnas kvällslektioner och sena kvällar, även ibland nätter med sketching och design, otroligt roliga och minnesvärda fester med nära och goda vänner men också det italienska köket med allt vad det har att bjuda på. Jag rekommenderar verkligen alla som vill att studera i ett annat land.


                                                                                                                                                      « Till sidans topp


Språkresa Barcelona - Rebecca


Min språkresa till Barcelona
Jag landade i Barcelona en dag i mitten av oktober. Utan att känna någon, och utan att kunna en mening på spanska. Utan att överdriva kan man säga att jag var livrädd! Men samtidigt förväntansfull, jag stod inför en utmaning.
När skolan kom igång några dagar efter jag anlänt kom nästa överraskning som gjorde mig både nervös och peppad, lärarna pratade absolut ingen engelska. Hur skulle jag kunna lära mig något om jag inte förstod vad mina lärare sa? Första veckan satt jag som ett frågetecken. Men lärarna var mycket förstående och tålmodiga, man fick ta det i sin egen takt och fick ordentligt med tid att nöta ut ordboken.
 
Min stora fördel var att jag befann mig i Spanien. Jag var tvungen att lära mig för att kunna åka tunnelbanna, hämta posten eller köpa mjölk och språket släppte efter ett par veckor. Även om jag inte pratade mycket så kunde jag göra mig någorlunda förstådd, men sen rullade språket bara på utan att jag tänkte på det. Jag hade mycket stöd från andra studenter och bara av att bo i Barcelona var en upplevelse. Det är en stad som aldrig sover, utom möjligen under siestan. Barcelona har ett rikt kulturellt liv, som aldrig slutar att fascinera mig. Överallt finns mysiga små restauranger och nattlivet går inte av för hackorna.
 
Med facit i hand kan jag säga att mina 13 veckor i Barcelona är bland det bästa jag gjort. Förutom att jag pratar spanska riktigt bra, har jag lärt mig mycket om mig själv. Jag växte förvånansvärt under min vistelse, bara vetskapen att klara sig själv i ett främmande land är en kick så nu har jag fått blodad tand. Nu bär det snart av mot nya Äventyr.

/Rebecca 22

« Till sidans toppSpråkresa Brisbane - Madeleine
 

Diploma in Business and Travel Tourism - Martin College, Brisbane
Mitt livs största och bästa äventyr började när jag anlände i Australien, Brisbane en tidig morgon i början av oktober. Äventyret har gett mig minnen för livet, med många nya vänner världen över. Man fick lära känna andra kulturer, och samtidigt känna på kulturer i Australien.  
 
Jag utvecklades otroligt mycket, både som person och i det engelska språket. Brisbane är en stad, som har någonting för alla att erbjuda. Det är väldigt lätt att ta sig både uppåt och nedåt på kusten ifrån Brisbane till andra ställen. Perfekt om man vill komma bort en helg till små mysiga ställen, som erbjuder många fina stränder. Samtidigt som det är lätt att ta sig ner till Sydney över en helg, och uppleva riktigt stor stadsliv.
 
Martin College som jag pluggade på låg mitt i hjärtat av Brisbane, med gångavstånd till shoppinggator, caféer, restauranger, parker. Perfekt när man har raster och luncher.  Skolan var av bästa kvalité, med kunnig och hjälpsam personal. Det fanns både Nationella och Internationella elever och lärare på skolan. Skolan anordnade även aktiveter på fritiden, t ex BBQ Party till julen och helg resor till Fraser Island, som är en sand Ö i Australien.
 
Ett av mina största minnen ifrån Australien, är när jag och några vänner åkte upp till Airlie Beach för att ta sedan ta oss ut med en segelbåt med 22 andra människor för att segla i Barriär revet över Nyår. Det var ett annorlunda nyår, men helt fantastisk. Tillsammans besökte vi en av världens finaste stränder, dök och snorklade i Barriär revet och firade Nyår ihop på segelbåten. 
 
Mina 9 månader i Australien kommer att vara en oförglömlig tid. Nästa resa bär av till Brasilien för att hälsa på min bästa kompis ifrån min tid i Australien. Tillsammans har vi utvecklat det engelska språket, sett och gjort fantastiska saker som har gett minnen för livet. Mitt råd till alla där ute är - Åk ut i världen för det kommer att bli ett av era bästa äventyr här i livet! 
/ Madeleine, 23 år

« Till sidans topp Språkresa Brighton - Gabrielle
 

Berättelse om min vistelse i Brighton
Jag var bara i Brighton i två veckor men jag tycker ändå att jag hann lära mig mycket. Skolan, St Giles, var mycket bra och välorganiserad. Första dagen fick vi följa med på en rundtur i centrum där de pekade ut saker som kunde vara viktiga om tex. post, bank och tågstation.

All personal som jag kom i kontakt med på skolan var väldigt trevliga, min lärare var jättebra och rolig. Skolan ordnade fritidsaktiviteter varje dag och på helgerna kunde man följa med på dagsutflykter till tex London, Oxford och Cambridge. Jag tycker att Brighton är en lagom stor stad med fina sevärdheter och det är lätt att ta sig till London om man känner för att shoppa i en storstad. Jag tycker att det har varit en jättebra erfarenhet att åka på en språkresa. Det har varit väldigt intressant att träffa människor från hela världen.
 /Gabrielle, 26 år

« Till sidans topp

 

Språkresa London - Viktoria

 
Jag har bara goda minnen från tiden jag studerade engelska i London. Jag hade mycket bra lärare, möjlighet att studera business Engelska, en varm och välkomnande miljö, bra studiematerial, bibliotek och internet. Jag fick svar på alla mina frågor som kunde tänkas dyka upp.

Det fanns alltid aktiviteter att delta i på skolan, jag blev vän med andra studenter från skolan och vi umgicks i och efter skolan. Tiden i London förändrade mitt liv, jag träffade en kille och ganska snart efteråt gifte vi oss! Jag hade alltså en mycket minnesvärd tid i London!!

.....Studenterna kommer från hela världen, det e så roligt att lära känna andra kulturer!!! Min favoritaktivitet på skolan var när vi en gång i månaden gick tillsammans till Regent parken och alla tog med sig mat från sitt land/kultur. Man fick smaka på alla möjliga rätter, och bli jättemätt!! ;) Vissa maträtter var jättekonstiga och unika och otroligt goda!!! Mina favoriter var japanska och de italienska rätterna, och även mat från Chile!!
 
Andra aktiviteter på skolan var att gå till museum, en gång i veckan se en film i skolans bibliotek, några studenter spelade också teater i skolan. Vi gick även till en "local pub" en gång i veckan och drack öl och lyssnade på stand up komik. Det var självklart också en stor fest en gång i månaden, inne i stan på något bra ställe/Club.
 
Jag har fortfarande kontakt med människor från skolan, ett år senare. Jag fick möjlighet att träffa människor i alla åldrar och från olika länder. Innan jag kom till England visste jag bara ett par få ord i engelska och kunde inte kommunicera. Nu ett år senare pratar jag nästan flytande engelska, självklart med en dialekt, men jag är jättestolt över mina framsteg. Tack!
/Viktoria, 23 årSpråkresa Barcelona - Anna


Anna Sandstedt valde att åka med Alta Språkresor till Barcelona för att studera spanska.
- I Början kunde jag säga hej, hej då och tack på spanska. Men efter några veckor kom jag in i det och kunde öva på spanska när jag exempelvis handlade, säger Anna.

Namn: Anna Sandstedt
Anna studerade spanska i BarcelonaÅlder: 27
Språk: Spanska
Land/Ort: Barcelona, Spanien
Vid denna språkskola studerade Anna

Berätta kort om din språkresa? Vilken kurs läste du? Hur många veckor?

Jag valde att läsa spanska med Alta Språkresor, de erbjöd en språkskola som låg centralt i Barcelona. Kursen var en nybörjarkurs på 13 veckor. Sedan la jag till 2 veckor för jag ville inte riktigt åka hem, så totalt blev det 15 veckors språkstudier.

Hur bodde du under din språkresa? Familj eller residens? Berätta gärna….

Alta Språkresor hjälpte mig att fixa boende och jag blev inkvarterad i en studentlägenhet som jag delade med 5 andra studenter från olika delar av världen. I ett rum bodde det två studenter och vi andra hade egna rum. Vi delade kök och vardagsrum. Lägenheten hade två badrum och tvättmaskin. Alla studerade på samma skola och vi promenerade ofta dit tillsammans, det tog 20 minuter att gå till skolan från vårt boende.

Hur var språkskolan och språkkursen du deltog i? Hur var lärarna, de andra kursdeltagarna, nationaliteter, ålder? Atmosfären vid språkskolan?
sprakresa barcelona anna
Skolan kändes ung och modern. Det kändes nybyggt och fräscht och skolan låg väldigt centralt. Efter lektionerna gick jag oftast ner på stan tillsammans med mina kurskamrater. Jag bytte klass några gånger på grund av att min nivå förbättrades, alla lärare kändes engagerade. Det var studenter från olika delar av världen på skolan, vilket var jättekul, till exempel studenter från Sverige, Japan och Holland. Det kände som en ung skola, medelåldern var nog runt 20-21 år.

Vad gjorde du efter lektionstid? Anordnade skolan aktiviteter eller utflykter? Hur var kursorten? Var det en stad med mycket studenter och utbud av aktiviteter?

Jag gick oftast ner på stan och strosade runt i Barrio Gotico efter lektionerna, många spenderade förmiddagen på stranden och det gjorde så klart även jag ibland. Man kunde välja mellan förmiddagslektion och eftermiddagslektion. Jag testade både förmiddagslektioner och eftermiddagslektioner men fastnade för eftermiddagslektionerna. På förmiddagen tog jag det lugnt och pluggade lite inför lektionen. Barcelona är en fantastisk stad som har fått en särskild plats i mitt hjärta. Jag deltog inte i några aktiviteter som skolan anordnade eftersom jag umgicks väldigt mycket med studenterna som jag delade boende med. Jag kollade inte in skolans utbud av aktiviteter.

Hur var din nivå i språket innan du startade språkkursen? Kände du att du utvecklade språket? Använde du språket efter lektionstid? På vilket sätt…tex: jobbade extra eller vänner du träffade?

Jag kunde säga hej, hej då och tack på spanska, på den nivån var det. Jag utvecklades jättemycket eftersom undervisningen hölls enbart på spanska. Det var såklart jättesvårt och tungt i början men efter några veckor kom jag in i det. Och det var så kul att kunna öva på spanskan efter lektionerna när man till exempel handlade mat på vägen hem. Jag pratade en del spanska med japanerna som jag bodde med eftersom de inte kunde engelska. Annars pratade jag både engelska, spanska och svenska med de andra i studentlägenheten.

Är det något du skulle ha gjort annorlunda eller förberett på ett annat sätt innan du startade språkkursen?

Nej, jag tycker jag klarade mig bra. Det är klart att det underlättar att öva lite på egen hand innan men jag var förberedd på att allting skulle vara på spanska. Det var en utmaning.

Är du nöjd med ditt val att åka genom Alta Språkresor? Fick du den information och hjälp du behövde?

Ja, absolut! Jag fick den information som jag behövde och när jag ville förlänga min resa med två veckor så var det inga som helst problem. ALTA fixade det åt mig och höll kontakten med skolan. De hjälpte mig även att byta från förmiddag till eftermiddagskursen. De svarade snabbt på mejl, jag fick hjälp redan samma dag.

Motsvarade din vistelse/språkkursen dina förväntningar?

Ja, jag blev positivt överraskad. Framförallt blev jag helt kär i Barcelona, en fantastisk stad. Och det var så kul och lära sig ett nytt språk.

Bästa med din språkresa? Vad kommer du att minnas?

Att få bo i Barcelona och alla möten med människor från olika delar av världen. Folk var så kontaktsökande och jag fick vänner för livet. Man delar så mycket också med dem som man möter i och med man alla är nya i landet. Barcelona har en särskild plats i mitt hjärta och det var så fantastiskt att få en vardag där att få gå runt och strosa och titta på alla vackra byggnader och områden. Och känslan när man äntligen kunde göra sig förstådd på spanska var väldigt härlig och när man förstod vad folk sa runt omkring. Jag kommer att minnas pulsen i Barcelona och nattlivet och vackra I'Eixample där vi bodde. Det är så kul också att man kan åka tillbaka och titta på huset där man bodde och gå till ställena som man brukade gå till. På så sätt håller man minnena vid liv.


« Till sidans topp 
 

Fanny - Sommarkurs, England 


Fannys språkresa tog plats vid denna språkskola

Hello,

I sommras var jag i England på språkresa. Jag bestämde mig för att åka med ALTA till en skola som hette Moreton Hall. Det var något av det roligaste jag har gjort. I början var det lite läskigt, men andra dagen kände jag mig hemma. Vi hade lektioner tre timmar varje dag. Lektionerna genomfördes i små grupper. Dom var roliga för det mesta, men det var svårt ibland. Det var skönt att lektionerna var i små grupper, för det blev aldrig stökigt då. På eftermiddagarna så kunde man välja på olika aktiviteter. Min  favoritaktivitet var “art and crafts”. Vi gjorde olika saker varje gång. En gång så målade vi med potatisar och en gång så gjorde vi tröjtryck. Men det fanns jättemycket att välja på, så det fanns något för alla.

Efter aktiviteterna så fick man bada i poolen om man ville. Sedan det så var det middag. Maten kunde ha varit lite bättre. Den var rätt smaklös. Efter maten var det alltid någon aktivitet, som skattjakt eller att titta på film. En kväll i veckan gick vi på bio, det var toppen. Hursomhelst så var det roligt hela dagen. Det fanns alltid någonting att göra. Sovrummen var sovsalar. Men det var bara mysigt att man sov många tillsammans. Jag tycker att det är jätte kul att åka på språkresa och vill göra det nästa år igen!
Love Fanny, 12 år

« Till sidans topp


 

Biba 16 år – Sommarkurs Bell Wellington

Biba på språkresa vid Bell International med Alta SpråkresorBibas språkresa tog plats vid denna språkskola

Ungdomskurs under sommaren med Alta
Sommaren 2008 är en sommar som jag aldrig kommer att glömma. många gånger i mitt korta liv har jag varigt på olika språkresor, men inget
kommer ens i närheten av årets språkresa. I slutet av juli tog jag mitt pick och pack och for till Wellington en liten "stad" i England. Så fort jag satt min lilla osäkra fot på Heathrows mäktiga golv börja äventyret. I tre helt underbara veckor fick jag leva ett helt fantastiskt liv, roliga människor, underbar kultur och mycket mer. Jag kände mig ALDRIG uttråkad, de var alltid någon aktivitet. Jag är ganska dålig på engelska, det är inte mitt favoritämne om man säger så. De gjorde inget att man inte var lika bra som alla andra, man blev respekterad och de gick lika bra - man är ju där för att bli bättre!
 
Ja vad kan man säga mer... Bästa resan Ever and it Always Will be!
 
TIPS; VÄLJ RÄTT! :) 
 
Puss & Kram // Bell Wellington älskare

« Till sidans topp