Start Referenser Språkresa Barcelona

Språkresa Barcelona

Skriv ut Skicka sidan
Namn:      Rebecca
Ålder:        22 år
Språk:       Spanska
Land/Ort:  Spanien/Barcelona

Vid denna språkskola studerade Rebecca»

Min språkresa till Barcelona 
Jag landade i Barcelona en dag i mitten av oktober. Utan att känna någon, och utan att kunna en mening på spanska. Utan att överdriva kan man säga att jag var livrädd! Men samtidigt förväntansfull, jag stod inför en utmaning. 

När skolan kom igång några dagar efter jag anlänt kom nästa överraskning som gjorde mig både nervös och peppad, lärarna pratade absolut ingen engelska. Hur skulle jag kunna lära mig något om jag inte förstod vad mina lärare sa? Första veckan satt jag som ett frågetecken. Men lärarna var mycket förstående och tålmodiga, man fick ta det i sin egen takt och fick ordentligt med tid att nöta ut ordboken.
 
Min stora fördel var att jag befann mig i Spanien. Jag var tvungen att lära mig för att kunna åka tunnelbanna, hämta posten eller köpa mjölk och språket släppte efter ett par veckor. Även om jag inte pratade mycket så kunde jag göra mig någorlunda förstådd, men sen rullade språket bara på utan att jag tänkte på det. Jag hade mycket stöd från andra studenter och bara av att bo i Barcelona var en upplevelse. Det är en stad som aldrig sover, utom möjligen under siestan. Barcelona har ett rikt kulturellt liv, som aldrig slutar att fascinera mig. Överallt finns mysiga små restauranger och nattlivet går inte av för hackorna. 
 
Med facit i hand kan jag säga att mina 13 veckor i Barcelona är bland det bästa jag gjort. Förutom att jag pratar spanska riktigt bra, har jag lärt mig mycket om mig själv. Jag växte förvånansvärt under min vistelse, bara vetskapen att klara sig själv i ett främmande land är en kick så nu har jag fått blodad tand. Nu bär det snart av mot nya Äventyr.
/Rebecca 22

                                                                                                                                                       « Till sidans topp