Start Referenser Språkresa Florens

Språkresa Florens

Skriv ut Skicka sidan
Josefin på språkresa i Florens med Alta SpråkresorNamn:       Josefine Pepin 
Ålder:        24 år
Språk:       Italienska
Land/Ort:  Italien/ florens

Vid denna språkskola studerade Josefin»
 
Berätta kort om din språkresa? Vilken språkkurs läste du? Hur många veckor? 
Jag läste Italienska steg 1-5 i två omgångar men sammanlagt ca  25 veckor. Jag läste vid Altas språkskola i Florens. 
 
Hur bodde du under din språkresa? Familj eller residens? Berätta gärna…. 
Jag bodde först i en lägenhet mitt i stan tillsammans med andra studenter. Dessa lägenheter får man genom skolan. Vi var tre stycken i den första. Sen bytte jag bostad och bodde själv lite utanför stan, också via skolan. Den andra omgången jag var nere fixade jag boende på egen hand och bodde tillsammans med tre italienare i en liten lägenhet mitt i city!! Det var ett billigare alternativ för mig, inte lika bra miljö som i de via skolan, men det funkade för mig!
 
Hur var språkskolan och språkkursen du deltog i? Hur var lärarna, de andra kursdeltagarna, nationaliteter, ålder? Atmosfären vid språkskolan? 
Skolan är fantastisk! Jag älskade att vara där! Lärarna är helt underbara! Jag har kontakt med flera av dem fortfarande, en har tom varit och hälsat på mig i Sverige! På skolan går det folk som är från hela världen! Ganska många svenskar ändå, men mycket amerikaner och japaner, tyskar och holländare! Det är en härlig mix av nationaliteter och åldrar! Det är allt från 18 till 70 åringar som går där! Atmosfären är lugn och harmonisk och man känner sig väldigt välkommen! 
 
Vad gjorde du efter lektionstid? Anordnade skolan aktiviteter eller utflykter? Hur var kursorten? Var det en stad med mycket studenter och utbud av aktiviteter? 
Jag jobbade i en bar. Jag är väldigt social av mig så jag lärde snabbt känna folk i stan och från skolan. Vi brukade gå ut och dansa, äta middagar hemma hos varandra, träna etc. Florens är ju världens bästa stad för att hitta på saker i! Du har ju alla museum och all konst bara det tar ju en evighet att plöja sig igenom! Och det är såååååååå vackert! Jag brukade ta långa promenader längs med floden, sätta mig på fik och titta på människor... Gå på marknader eller utställningar. Det finns så mycket att välja på. Stan kryllar ju av studenter, de flesta ifrån USA, så det är inte svårt att få kontakt med andra.
 
Hur var din nivå i språket innan du startade språkkursen? Kände du att du utvecklade språket? Använde du språket efter lektionstid? På vilket sätt…tex: jobbade extra eller vänner du träffade? 
När jag först kom dit kunde jag inte ett ord italienska. Inte ETT ord. Jag förstod ingenting på lektionerna. Men vips en dag efter tre veckor kom jag på mig själv att jag faktiskt förstod vad min lärare sa till mig. I skolan pratar man bara italienska. All undervisning är på italienska, inga undantag. Du får inte prata engelska, gör du det så svarar dem ändå på italienska. Jag jobbade ju även och där gällde samma sak. Så jag använde mig av språket även på min fritid. Men om jag umgicks privat med mina klasskompisar blev det oftast svenska eller engelska. Men nu pratar jag nästan flytande italienska. Man måste bara våga prata.
 
Är det något du skulle ha gjort annorlunda eller förberett på ett annat sätt innan du startade språkkursen? 
Jag tycker att det gick bra från början till slut. Det är bra med ALTA för dem hjälper en med allt praktiskt som hade varit krångligt att få full ordning på själv. Det man kan tänka på är enkla saker som att ta med sig lexikon ( det räcker med det lilla!) och att man ska veta att Florens är en väldigt , väldigt dyr stad att bo och leva i.
 
Är du nöjd med ditt val att åka genom Alta Språkresor? Fick du den information och hjälp du behövde? 
Jag är jätte nöjd ! Jag fick all information plus lite till som jag behövde! Petra är grym!!! :) Om jag väljer att studera utomlands igen, kommer jag definitivt åka genom ALTA .
 
Motsvarade din vistelse/språkkursen dina förväntningar? 
Mer än väl. Skolan är så bra!
 
Bästa med din språkresa? Vad kommer du att minnas? 
Jag minns allt! Hur roligt det var att lära känna nya människor som nu är vänner för livet, att bo i en så underbar stad och det faktum att jag faktiskt nu pratar italienska. Det var ju det som var målet!

                                                                                                                                                    « Till sidans topp