Start Referenser Griffith College Dublin

Griffith College Dublin

Skriv ut Skicka sidan
Sara Haugen åkte med Alta Språkresor till Dublin där hon under ett år studerade fotografi vid Griffith College. Tillsammans med studenter från hela världen utvecklade hon både sina kunskaper i engelska och fotografi. Här kan du läsa om hennes resa. 
griffithcollege dublin
Namn:Sara Haugen
Ålder: 23
Språk/utbildning: Engelska, Griffith College i Dublin, Certificate in Photography, 1 år. 
Land/Ort: Irland, Dublin

Vid denna skolan studerade Sara»

Jag åkte till Dublin för att under ett år studera fotografi vid Griffith College. Inför resan fick jag mycket hjälp från Alta Språkresor som hjälpte mig med ansökan till skolan och även boende. De svarade på mina frågor och var alltid trevliga och hjälpsamma! 

Innan jag åkte funderade jag mycket på hur jag ville bo. I och med att jag skulle åka till en helt ny stad där jag inte kände någon kändes det bra att ha något ordnat när jag kom fram. Jag valde därför att bo på campus. Det var ett mycket bra sätt att träffa nya människor, både från Irland men också från andra delar av världen. Det var roligt att bo med andra studenter, vissa som var i samma situation som en själv och vi hade alltid väldigt kul tillsammans!

Utbildningen jag gick var väldigt intressant och jag lärde mig mycket. Den täckte områden som den analoga och digitala kameran, vi fick arbeta i mörkerrum samt studio och det var mycket praktiskt arbete. Lärarna var duktiga och engagerade och vi fick mycket feedback på våra arbeten. Klassen var blandad, åldern varierade från ca 18 år ända upp till 45 år, även om de flesta var i 20-års åldern. Den bestod av både irländare och studenter från utlandet, mestadels andra europeiska länder men också USA och Brasilien. Det krävde även att man arbetade en hel del utanför lektionstid i mörkerrum, studio eller var ute och fotade.

På fritiden umgicks jag mestadels med vänner. Det finns alltid mycket att göra i en ny stad så i början blev det främst att upptäcka Dublin. Staden i sig är ganska liten och mysig för att vara huvudstad och man behövde inte lägga mycket pengar på lokaltrafik utan man kan ta sig till många delar av staden till fots. Kvällar och helger spenderades för det mesta på puben, det finns det många av i Dublin!
Skolan arrangerade under året ett par resor för utländska studenter som gick till olika delar av Irland. De var väl organiserade och vi hade väldigt roligt!

Min vistelse i Dublin är något av det bästa jag har gjort och överträffade helt klart mina förväntningar. Jag har lärt mig mycket nytt både vad gäller utbildningen och språket och fått många nya erfarenheter. Men det som jag aldrig kommer att glömma med året i Dublin är alla nya människor jag träffade, många har jag fortfarande kontakt med och jag vet att jag har fått vänner för livet!

                                                                                                                                                                     « Till sidans topp