Språkkurser i engelska i Oxford

Skriv ut Skicka sidan
  
 
     rating star blank Språkkurser & Datumindent1      rating star blank Inkvarteringindent1      rating star blank Aktiviteterindent1       rating star blank Priserindent1

Språkskolanpriser-2013 Oxford

Språkskola centralt i Oxford
Språkskolan har ganska nyligen flyttat in till en ny fräsch byggnad i centrala Oxford, här hittar du 17 ljusa och rymliga klassrum, datarum med 20 ”flat-srceen” datorer med fri tillgång till Internet, även WIFI finns på språkskolan, välsorterat bibliotek med material för att fördjupa sig ytterligare i språket efter lektionstid. Skolan har ett perfekt läge med utsikt över Oxfords historiska centrum och utanför entrén mittemot skolan ligger ett mysigt café där många studenter samlas under raster och efter lektionstid. 

Språkresor till Oxford, studera engelska i England, språkkurs, språkresaEvelina har varit på språkresa i Oxford med Alta:  Se hennes blogg 
 
St Giles distriktet
Språkskolan är belägen i en av de bästa delarna i Oxford, i det historiska St Giles distriktet, med mindre än 10 minuters gång avstånd till det världsberömda Ashmolean Museumet och mitt emot Oxford University Colleges. Även den populära Cornmarket ligger ca 50 meter från skolan, med den populära gågatan där du finner butiker och cafeér.

Prisvärda språkkurser!

Välutbildade lärare skapar både en rolig och seriös inlärningsmiljö. Här hittar du prisvärda språkkurser! 

Skolfakta

 • Centralt belägen
 • Prisvärda terminskurser
 • Nya lokaler
 • Takterrass med Café för studenter
 • Ca 300 studenter under högsäsong
 • Medelåldern ca 23 år
 • 17 rymliga och ljusa klassrum
 • Bibliotek
 • Flat-screen datorer
 • Fritillgång till internet
 • WiFi
 • Bra nationalitetsmix

  « Till sidans topp

Språkkurser

  

 Allmän info om olika kurstyper se vår Kursguide

Kursnivå
Kurser finns från elementär nivå till avancerad. Språkkursen startar med att du gör ett nivåtest för att lärarna ska kunna avgöra din nivå, och du placeras sedan i den lektionsgrupp som passar din språknivå bäst.

Studera Utomlands läs engelska i oxford, språkkurser, språkresor med Alta Språkresor i OxfordKursstart
Har du grunder i språket sker kursstarter i princip varje måndag året runt (beroende på kurs). Examinationskurserna har speciella kursstarter, se nedan för detaljer.

Certifikat/diplom
Vid alla avslutade kurser får du ett intyg/diplom på din nivå och genomförd kurs.Kurser att läsa vid skolan
 • Standardkurs
 • Intensivkurser
 • Terminskurser
 • Business Courses
 • Cambridge Examenskurs
 • IELTS,TOEFL & TOEIC  preparation
 • Individuella lektioner

Kontakta oss om det är någon språkkurs ovan som du är intresserad av men inte finner beskriven nedan.

Språkkurser berättigade till StudiemedelStudenter studerar vidare efter lektion vid språkskolan i Oxford

Antal deltagare: max 14/grupp
Nivåer: Elementär till Avancerad
Studiemedel: från 3 v med 20 lek/v
Lektionstid: 50 minuter
Minimiålder: 16 år


Standardkurs i engelska
Kursen består av 20 lektioner per vecka. Kurserna sker från ca 09:15 på morgonen och pågår under förmiddagen fram till 13:15.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor  20 per vecka Varje måndag

 

Standardkurs i engelska - Eftermiddagen
Kursen består av 20 lektioner per vecka som ovan men pågår under eftermiddagen/kväll måndag till torsdag från 13:15 till 18:00. Kursen kan även läsas med 15 lektioner per vecka, kontakta oss om du vill ha mer information om denna kursen.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 15 eller 20 per vecka Varje måndagIntensivkurs i engelska
Kursinnehåll som standardkursen men mer intensiv med 25 eller 30 lektioner per vecka under förmiddagen och eftermiddagen. Här kan du välja till 5 eller 10 extra lektionerna av Business English med BULATS preparation, grammar, writting eller IELTS preparation.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 1 vecka 25 eller 30 per vecka Varje måndag

 

Terminskurs i engelska
Kursinnehåll som standardkursen, men under en längre period. Kursen finns att läsa med 20, 25 eller 30 lektioner per vecka. Här kan du välja till 5 eller 10 extra lektionerna av Business English med BULATS preparation, grammar, writting eller IELTS preparation.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 12 veckor 20, 25 eller 30
per vecka
Varje måndag

 

Cambridge Examenskurser på olika nivåer - FCE, CAE
På denna kurs förbereder du dig för att ta ett Cambridge Certificate i slutet av kursen. Examinationen finns på 2 olika svårighetsgrader. På en hög mellannivå = First Certificate of English eller avancerad nivå = Cambridge Certificate of Advanced English.

KurslängdAntal lektionerKursstart 2012
11 & 12 veckor
eller 4 veckor (FCE)
20 per vecka        
25 per vecka för
4 veckor
För 11 veckor: 16 september (CAE)
För 12 veckor: 18 mars och 16 sep (FCE)
För 4 veckor: 29 juli (FCE & CAE)

Examinationsdatum 2013 ca: mars,  juni och december.


IELTS Examinationskurser
På denna kurs förbereder du dig för att ta en IELTS examination i slutet av kursen. Språkkurser finns från 2 veckor, vanligen från 4-8 veckor. Totalt är kursen på 20 lektionstimmar; du har då 15 lektioner med IELTS förberedelse + 5 timmar med Speaking & Listening, Grammar & Writing eller Wordpower per vecka (vilket är förberedelse för IELTS examinationen). Det är även möjligt att läsa kursen med intensivt med 25 eller 30 lektionstimmar per vecka.

Miniminivå för start: Hög Mellannivå. Nivå B2 - se vår Nivåskala. Examinationsavgift tillkommer.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 15 +5 lektioner
(eller 15+10 alt. 15+15)
Varje måndag

 

Individuella lektioner
Med individuella lektioner når du snabbast resultat inom en kort tid. Vanligt är att kombinera individuella lektioner med en standardkurs. Här fokuserar du på det som du behöver förbättra i språket, varje lektion består av 60 minuter.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 1 vecka Från 5 per vecka Varje måndag

 

« Till sidans topp

Inkvartering

Språkresa Oxford Språkresa i Oxford, bo i student house med studenter från samma språkskola    

När det gäller inkvartering kan du välja att bo i värdfamilj, i ett delat "student house" med studenter från skolan eller studentresidens.

Värdfamilj
Du kan välja att bo i värdfamilj i enkelrum med självhushåll (du lagar din egen mat), frukost eller halvpension (frukost & middag) inkluderat. Är ni två som åker tillsammans kan ni dela rum.

Alla familjerna är noga utvalda och måste uppfylla vissa krav som skolan ställer för att få agera som värdfamilj. Oftast bor du med en annan student som också studerar på skolan. Handdukar finns att få hos värdfamiljen. Internet kan finns i vissa värdfamiljer.

Inkvarteringen i familj gäller från lördagen eller söndagen innan kursen startar och till lördag eller söndag efter att kursen har slutat. Värdfamiljerna bor ca 20 till 30 minuter med buss från skolan.

Student House
En annan möjlighet är att bo i ett delat "student house" med studenter som också studerar på skolan, du har ett eget rum men delar utrymmen som kök, vardagsrum och badrum. Lägenheten är fullt möblerad och delas med ca 5 till 6 andra studenter. Bor du i student- lägenhet lagar du din egen mat - självhushåll. Tvättmaskin finns. Inkvartering i student house kan endast bokas från 4 veckor.

Ca 15 till 25 minuters gångavstånd från skolan eller en kort busstur. Internet är inte tillgängligt i Student house, finns vid skolan från 08:30 till 17:00.

Ankomst till student house sker söndagar mellan 8am och 10pm och utcheckning på lördag efter kursen slutat. 

Superior Student House
Detta student house ligger centralt i Oxford. Det är nyligen renoverat med modern standard, med större sovrum och gemensamma utrymmen, modern inredning, flat screen TV och fritt WiFi.

Egen Studio
Skolan erbjuder boende i egen studio med eget litet kök i rummet, badrum delas. Detta är ett hus som ligger centralt i Oxford vid floden Thames och på ca 10 minutergångavstånd från skolan med 6 rum endast för studenter från språkskolan. Internet finns.

Summer Residence
Under sommaren finns det möjlighet att bo i residens med enkelrum och självhushåll. Upplev den klassiska miljön av collegeliv i Oxford. Det finns residens av olika standard. Ett par av residensen ligger i den historiska delen av Oxford med hög standard och gångavstånd till skolan. Superior Residence erbjuder rum med eget badrum. Residensen är endast tillängliga under juli och augusti månad. Kontakta oss för mer information om de olika residensen.

Läs allmän information om inkvartering

« Till sidans topp

Fritid och Aktiviteter

Umgås med dina kurskamrater på cafét utanför skolan Cyckla på din fritid i Oxford 

Aktivitetsprogram
Skolan erbjuder ett brett aktivitetsprogram för sina studenter under kvällar och helger. Delta tillsammans med dina kurskamrater på roliga och spännande aktiviteter.

Exempel på aktiviteter vid skolan
 • "Welcome Party" för nya studenter
 • Filmkvällar
 • Fotbollsmatcher
 • Pubkvällar
 • Fester på skolan
 • Besök på museum
 • Punting i Oxford kanalen 
 • Greyhound Racing
 • Salsalektioner

Arrangerade utflykter under vissa helger kan gå till; London, Cambrdge...eller upplev Oxford på egen hand eller med dina studiekamrater!  

« Till sidans topp

Priser språkresa Oxford

Här nedan hittar du prisexempel på de vanligaste kurslängderna. Kontakta oss för ditt pris eller om du inte hittar den kurs och kurslängd som du önskar pris på! Ibland har vi erbjudanden och rabatter som inte alltid uppdateras i prislistan, kontakta alltid oss när du är intresserad av en språkkurs och prisinformation.  Från 3 veckors Standardkurs är godkänd för studiemedel från CSN. Kursmaterial inkluderat.

Obs! Kurser som bokas innan den 1 novermber 2012 med kursstart under 2013 får 2012 års pris!

Språkkurs

KURSTYPKURSLÄNGDPRIS 20122013
Standardkurs 20 lektioner per vecka 2 veckor 3.850:- 4.300:-
3 veckor 5.775:- 6.465:-
4 veckor 7.700:- 8.620:-
6 veckor 11.550:- 12.400:-
8 veckor 15.400:- 16.500:-
10 veckor 19.250:- 19.350:-
Terminskurs 20 lektioner per vecka 12 veckor 17.800:- 23.200:-
12 veckor + 1.480:- per vecka 1.800:- 
Standardkurs 20 lektioner per vecka, Eftermiddags lektioner Från 2 - 8 veckor 1.815:- per vecka 1.480:- 
Från 9 - 12 veckor 1.375:- per vecka 1.390:- 
Standardkurs 25 lektioner per vecka
(Priset för antal veckor standardkurs 20 lek + tillägget per vecka för antal veckor standardkurs med 25 lek.)
Extra tillägg per vecka 220:- 200 
Intensivkurs 30 lektioner per vecka
(Priset för antal veckor standardkurs 20 lek + tillägget per vecka för antal veckor intensivkurs med 30 lek.)
Extra tillägg per vecka 440:- 400:- 
Examenskurs CAE, 20 lektioner per vecka 11 veckor 20.975:- 20.990:-
Examenskurs FCE & CAE, 20 lektioner per vecka 12 veckor 17.800:- 22.990:- 
Examenskurs FCE, CAE 25 lektioner per vecka 4 veckor 8.580:- 9.300:-
Examenskurs IELTS 20 lektioner per vecka 2 veckor 3.850:- 4.300:-
4 veckor 7.700:- 8.620:- 
6 veckor 11.550:- 12.400:-


Övriga tillägg

 • Examinationsavgift Cambridge ca 1.500:- (betalas på plats vid examinationen)
 • Examinationsavgift IELTS ca 1.250:- (betalas på plats vid examinationen) 
 • Bokningsavgift för inkvartering 520:-

 

Inkvartering
Inkvartering - Pris per vecka20122013
Familj, enkelrum, frukost, middag                                                     1.760:- 1.815:-
Familj, enkelrum, frukost                                                                    1.485:- 1.540:-
Familj, enkelrum, självhushåll                                                          1.430:-  1.485:-
Familj, delat rum, frukost (bokas tillsamans med annan student) 1.375:-  1.430:-
Familj, delat rum, frukost, middag (bokas tillsamans med annan student)                                                                                                      1.540:-  1.595:-
Student House, enkelrum, självhushåll  - Standard                                        1.710:-  1.760:-
Student House, enkelrum, självhushåll  - Budget 1.595:-
Superior Student House, enkelrum, självhushåll                                           1.925:-  1.980:-
Egen Studio, litet kök 1.710:-  1.800:-
Superior Summer Residens (badrum på rummet),  juni & juli
Enkelrum, självhushåll                                                                      
Från 2.035:-   Från 1.750:-

Du är välkommen kontakta oss för alla dina frågor och funderingar!

« Till sidans topp