Studera på Irland

Gå vidare för att göra din anmälan

Språkresa Dublin

Skriv ut Skicka sidan

Studera engelska i Dublin Studera engelska i Dublin

Studera engelska i Dublin 

Åk på språkresa till Dublin med Alta! 
Dublin -  den charmiga huvudstaden på den gröna ön med det svarta ölet och de vänliga människorna har förvandlats till ett trendigt centrum. Nöjesutbudet är stort och omväxlande med pubar och musik som viktiga ingredienser. Namn som Oscar Wilde, James Joyce och Bono räknas som hjältar i en stad där det finns så mycket att göra att du nästan vill stanna kvar för alltid.

Se & göra
Att prova nationaldrycken Guinness och lyssna på levande irländsk folkmusik är naturligtvis ett måste när man är i Dublin. Floden Liffey delar Dublin i norr och söder. I den södra delen ligger den vackra parken St Stephen´s Green och sevärdheter som universitetet Trinity College, Dublin Castel och nöjesdistriktet Temple bar. Norr om floden går paradgatan O´Connell Street och här hittar du även författargalleriet the Writers Museum och det berömda Abbey Theatre, Irlands nationalteater.

Gaelisk fotboll
Den gröna ön ett riktigt paradis för golfaren, ön är också lämplig för långa bilturer. En udda upplevelse är att på plats se en match i hurling eller gaelisk fotboll, dessa matcher kan du se på söndagar vid Croke Park. Varannan söndag hurling och varannan fotboll.  

Läs mer om språkskolorna vid vald ort ovan i huvudmenyn eller till höger i modulen.