Studera på Irland

Gå vidare för att göra din anmälan
>

Språkkurser i engelska i Dublin

Skriv ut Skicka sidan
Sprakskolan dublin
  
     rating star blank Språkkurser & Datumindent1      rating star blank Inkvarteringindent1      rating star blank Aktiviteterindent1       rating star blank Priserindent1

priser-2013

Språkskolan Emerald

Förstklassig språkskola i Dublin
Språkskolan startade i mitten på 80-talet och har byggt upp ett mycket gott rykte för sin akademiska utveckling och sin professionalitet. På språkskolan finns en stab av högt kvalificerade  och erfarna lärare och ett varierande utbud av utbildningsprogram i ständig utveckling. Språkskolan är belägen i en attraktiv del av Dublin, invid en stor park och nära kommunikationer och med gångavsstånd till centrum.  Skolan tar emot studenter i olika åldrar från hela världen och erbjuder bästa tänkbara miljö för olika kulturer och ger ett personligt engagemang för var och ens framgång.

Språk och kultur - hög kvalitet
Skolan betonar kvalitet i alla aspekter och ser till att
inlärningen av språket sker tillsam
Studier utomlands, språkkurs, studera engelska, plugga engelska, mans med den kulturella erfarenheten.  Språkskolan är ISO 9001 certifierad och är på så sätt i en ständig utvärderings- och utvecklingsprocess av sin verksamhet.

Faciliteter
Skolbyggnaden består av två hus, dels en  viktoriansk byggnad som är kulturskyddad och dels en arkitekt-designad modern byggnad planerad för sitt ändamål. Här finns 25 klassrum, bekvämt möblerade; två multimedia lab med 32 stationer med utrustning för att utveckla hörförståelse och uttal; bibliotek med resurser av referensmaterial, böcker, tidskrifter, video och filmer. Datorer med internet och e-post. Fritt WiFi i hela skolbyggnaden och trädgården. Läsrum, cafeteria med kalla och varma måltider dagligen. 

Skolfakta:
 • Lugnt beläget med närhet till centrum
 • 25 klassrum
 • Fullt teknisk utrustat
 • Bibliotek med resurser
 • Studierum
 • Student Lounge
 • Fri tillgång till internet + WiFi
 • Bra mix av nationaliteter
 • Stor trädgård
 • Egen cafeteria/lunchmatsal
 • Studentresidens

« Till sidans topp

 

Språkkurser

sprakskolan-dublin-student  

 Allmän info om olika kurstyper se vår Kursguide

Kursnivå
Språkkurserna vid huvudskolan i Dublin är avsedda för deltagare från 18 år och uppåt.  Alla nivåer i språket är tillgängliga, från helt nybörjare till avancerad. Språkkursen startar med att du gör ett nivåtest för att lärarna ska kunna avgöra din nivå, och du placeras sedan i den lektionsgrupp som passar din språknivå bäst. Klasslärare följer sedan deltagarens utveckling och ser att man studerar på rätt nivå.

Kursstart
Har du grunder i språket sker kursstarter i princip varje måndag året runt (beroende på kurs). Är du helt nybörjare är det vissa kursstarter, vanligtvis två till tre gånger per månad. Även examinationskurserna har speciella kursstarter, se nedan för detaljer.

Certifikat/diplom
Vid alla avslutade kurser får du ett intyg/diplom på din nivå och genomförd språkkurs.

Kurser att läsa vid skolan
 • Standardkurs
 • Kombinerad kurs
 • Intensiv Plus
 • Terminskurser
 • Cambridge Examenskurs 
 • IELTS
 • Intensiv Plus Business
 • Summer Exam Prep FCE
 • Teachers Courses

Kontakta oss om det är någon språkkurs ovan som du är intresserad av men inte finner beskriven nedan

Språkkurser berättigade till Studiemedel    dublin-sprakresa-emerald

Antal deltagare: max 10-14/grupp
Nivåer: Nybörjare till Avancerad
Studiemedel: från 3 v med 20 lek/v
Lektionstid: 60 minuter
Minimiålder: 18+


Standardkurs i engelska
Här förbättrar du din engelska på ett effektivt och stimulerande sätt oavsett dina förkunskaper. Undervisningen täcker de fyra grundläggande färdigheterna lyssna, tala, läsa och skriva och med speciell fokus på att förbättra den kommunikativa förmågan både muntligt och skriftligt. Två lärare ansvarar för varsitt program och regelbundna test är inbyggda i programmet för uppföljning. Du har lektioner under förmiddagen, totalt 20 timmar per vecka i grupp. Från ca 9:00 till 13:15. Här kan du lägga till individuella lektioner per vecka om du vill koncentrera dig på ett speciellt område i språket du vill föbättra.
 
KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 20 per vecka Varje måndag


Kombinerad kurs  20 + 5 timmar individuella
Här kombinerar du Standardkurser ovan med 1 individuell lektion per dag, totalt 5 timmar per vecka. Fokus på speciella områden av intresse eller för att "reparera" svagheter. 
KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 20 per vecka Varje måndagStudera engelska iDublin, språkstudier, engelska, plugga på Irland 
Ät lunch i språkskolans cafeteria mellan dina lektioner i engelska

Standardkurs Plus 20 + 6 timmar Konversation
Här kombinerar du Standardkursen ovan med 6 timmar muntlig träning, 2 timmar på tisdag, onsdag och torsdag.
KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 20 lek + 6 tim konversation per vecka Varje måndag
Från låg mellannivå A2

 

Standardkurs Plus Business (affärsengelska)  20 + 6 timmar

Här kombinerar du Standardkursen med 6 timmar Affärsengelska på eftermiddagarna 2 timmar på tisdag, onsdag och torsdag. Du kommer att tränar kommunikation i vanliga arbetssituationer.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 20 lek + 6 tim konversation per vecka Varje måndag
Från mellannivå B1


Cambridge Examenskurser på olika nivåer - FCE, CAE, CPE och IELTS Examination
På denna språkkurs förbereder du dig för att ta en Cambridge examination i slutet av kursen. Examinationen finns att göra på 3 olika nivåer FCE, CAE eller CPE. Kursen pågår under 10 veckor (januari) eller 12 veckor (mars & september).

Du har 20 lektioner i veckan där du förbereder dig för examinationen i slutet av språkkursen. Kurstid måndag till fredag ca 09:00 till 13:30. Du bör ha en mellannivå i språket för FCE och en hög mellannivå för CAE. Examinationen tar plats direkt efter språkkursen. Det krävs att du gör ett test innan kursen. CPE kursen startar endast i mars och september.  Examensavgiften är inkluderad i kurspriset.

Du kan även välja att läsa en förberedande kurs inför IELTS examinationen i slutet av kursen. 

KurslängdAntal lektionerKursstart 2013Examensdatum
4, 6, 9 eller 12 veckor 20 per vecka FCE 
7 januari           (9 veckor)
19 mars            (12 veckor)
15 juli               (6 veckor)
16 september  (12 veckor)

CAE
7 januari          (10 veckor)
19 mars           (12 veckor)
16 september  (12 veckor)

IELTS               (4 veckor)
7 januari
4 mars
7 maj
2 september
4 november
mars, juni, juli decemberStandardkurs Plus 20 timmar + 6 timmar  Exam Prep TOEFL eller IELTS
Denna språkkurs förbereder dig för att ta en IELTS eller TOEFL examination i slutet av kursen. Examinationen finns att ta i olika svårighetsgrader beroende på din nivå. Språkkursen kombinerar en standardkurs 20 timmar per vecka och 6 timmar per vecka förberedande för examinationen. Totalt 26 timmar per vecka. Du bör befinna dig på en bra mellannivå i språket för att gå språkkursen. Det krävs att du gör ett test innan språkkursen. Minimum 2 veckor. Helst bör man följa hela kursen. Se startdatum nedan.

KurslängdAntal timmarKursstart 2013
TOEFL  4 veckor 20 + 6 tim per vecka 4 februari, 1 april, 1 juli, 7 oktober
IELTS  6 veckor 20 + 6 tim per vecka Året om, kontakta oss för exakta start datum

*Examinationen kan göras iprincip varje månad. 

« Till sidans topp

Inkvartering


sprakresa-dublin-boende-emerald


När det gäller inkvartering kan du välja att bo i värdfamilj eller studentresidens med studenter från skolan, ett mycket populärt alternativ som fort blir fullbokat. 

Värdfamilj
Det bästa alternativet för språkinlärningen är att bo i en irländsk värdfamilj då du har chansen att praktiserar språket även utanför klassrummet. Genom att bo i en irländsk familj tar du också del av vardagslivet samt upplever och lär dig mer om den irländska kulturen.

Alla familjer är noga utvalda och måste uppfylla en del krav och en viss standard för att få fungera som värdfamiljer. Du bor i enkelrum med halvpension (frukost & middag, helpension under helger). Luncher kan du äta på skolan eller på något ställe i närheten. Åker du med en kompis finns möjlighet att bo i ett delat rum.

Möjlighet att använda tvättmaskin finns. Inkvarteringen collegeboendestartar från söndagen innan kursen startar och fram till lördagen efter att kursen slutat. Vissa familjer finns på gångavstånd till skolan medan andra bor utmed en buss eller spårvagnslinje. 


Studentresidens
Skolan erbjuder ett modernt och fräscht studentresidens för sina delatagre. Residenset ligger i ett bra område som heter Stillorgan, med en direkt buss eller spårvagn till centrum. Residenset har plats för upp till 40 studenter. Det finns enkelrum eller dubbelrum att dela under perioden september till juni. Rummen har tvättställ, skrivbord och låsbart skåp. Residenset har två stora vardagsrum, ett stort modernt och välutrustat kök. Badrum och tvättmöjligheter på bottenvåningen.

Ankomst sker söndagen innan kursen startar och hemresa lördag efter kursen slutar.

Universitetsresidens - juli och augusti
Under juli och augusti finns det möjlighet att bo på ett universitetsresidens i enkelrum eller delat rum. Det går att köpa extra helpension som tillägg. Andra boendealternativ kan också finnas under sommaren. Kontakta oss och meddela oss den tid du är intresserad av.

Lägenhet,
hostel eller hotell
Språkskolan erbjuder även 2 alternativ av minilägenhet/studio att hyra. Skolan kan även rekommendera hostel eller hotell. Kontakta oss så ger vi dig förslag.
 

« Till sidans topp


Fritid och Aktiviteter

Språk och studier i Dublin, plugga utomlands Upplev Irland under din språkresa till Dublin 

Aktiviteter i Dublin
Dublin är en ung och livlig stad med mycket att se och göra. De senaste åren har dublin blivit en av de populäraste platserna att studera engelska i med ca 100.000 studenter som studerar engelska i Dublin varje år. Irland gillar sina besökare och ger alltid ett varmt och vänligt välkomnande till sina utländska studenter. Språkskolan har ett aktivitetsprogram för sina studenter att ta del av efter lektionstid och under helger.

Exempel på aktiviteter vid skolan
 • Orienteringstur i Dublin 
 • Filmkvällar på skolan
 • Guinness storehouse
 • Trinity College
 • Traditionell Irländskmusik & dans

 • Guidad tur av Dublin Castle
 • Utflykter under helgen utanför Dublin, endags- eller tvådagsturer
 • Teaterkvällar
 • Galway, Belfast, Kilkenny Castel

Självklart kan du utforska Dublin på egen hand också, här är det alltid något som händer....vilket du kan uppleva tillsammans med dina nya vänner!

« Till sidans topp

Priser Språkresa Dublin

Här nedan hittar du prisexempel på de vanligaste kurslängderna. Kontakta oss för ditt pris eller om du inte finner pris för den kurs eller kurslängd du är intresserad av! Ibland har vi erbjudanden och rabatter som inte alltid uppdateras i prislistan, kontakta alltid oss när du är intresserad av en språkkurs och prisinformation.  Från 3 veckors Standardkurs är godkänd för studiemedel från CSN.

Observera att vi erbjuder specialpriser på kurserna nedan på denna skolan.  

Språkkurser

KURSTYPKURSLÄNGDPRIS 2013
Standardkurs 20 lektioner per vecka 2 veckor 3.850:-
  4 veckor 7.700:-
  6 veckor 11.200:-
  8 veckor 14.700:-
  10 veckor 18.200:-
Kombinerad kurs 20 lekt + 5 individuella 2 veckor 7.865:-
  3 veckor 11.800:-
  4 veckor 15.700:-
Standardkurs Plus 20 lekt+6 tim Konversation 2 veckor 4.900:-
  3 veckor 7.360:-
Standardkurs Plus 20 lekt + 6 tim Business 2 veckor 5.360:- 
  3 veckor 7.990:-
Terminskurs 20 lektioner per vecka 12 veckor 19.700:-
  13 veckor 21.300:-
  16 veckor 26.200:-
 Individuella lektioner per lektion 520:-
Examenskurs FCE, CAE, CPE 20 lektioner per vecka - examensavgift ej inkluderad 4 veckor 7.700:-
10 veckor 18.200:-
  12 veckor 19.700:-
Standardkurs Plus 20 lekt + 6 tim Exam Prep TOEFL/IELTS - examensavgift ej inkluderad 2 veckor 5.360:- 
3 veckor 7.990:-
  4 veckor 10.700:-
  6 veckor 15.600:-

 

Övriga tillägg 
 • Registreringsavgift 650:-
 • Examinationsavgift Cambridge ca 1.500:- betalas på plats
 • Kursbok ca 300:-
 • Examinationsavgift IELTS ca 1.300:- betalas på plats 
 • Bokningsavgift för inkvartering 650:-


Inkvartering

Inkvartering Per vecka   2013             
Familj, enkelrum, frukost, middag, lunch på helger 1.675:-
Executive Familj, enkelrum, frukost, middag, lunch på helger 2.150:-
Studentresidens, september - juni, enkelrum, självhushåll 1.820:-
Studentresidens, september - juni, delat rum, självhushåll 1.450:-
Lunch voucher på skolans restaurang, måndag-fredag 450:-
Sommar juli-augusti, universitetsresidens, enkelrum, självhushåll
Tillägg för helpension
2.080:-
1.565:-


Du är välkommen kontakta oss med alla dina frågor och funderingar!

« Till sidans topp