Start Student/vuxen Inför din Språkresa Aktiviteter & fritid

Aktivitet & Fritid under din språkresa

Skriv ut Skicka sidan

Språkkurser utomlands, aktiviteter Språkurser utomlands, aktiviteter

De flesta skolorna erbjuder ett brett aktivitetsprogram (ofta kallat Social Programme). Aktivitetsprogrammet är en del i språkinlärningen och uppfyller ett flertal syften:

  • Att få praktisk träning av språket.
  • Att lära mer om landets kultur, historia och traditioner - lokala såväl som nationella.
  • Att lära känna dina nya kurskamrater och ha kul tillsammans.

Aktivitetsprogrammen varierar mellan skolorna. I större städer är inriktningen mer mot kultur, konst, museum, film eller traditionella pubar. Vissa platser är lämpliga för sporter som ridning, tennis, vindsurfing, paddla kanot, fotboll, vollyboll eller bowling. Aktivitetsprogrammen varierar beroende på land/ort och skola.

Här är nedan följer exempel på aktiviteter du kan ta del av om du studerar i dessa orter/länder;

London Cambridge Hawaii
Språkresor, språkkurser utomlands, språk utbildningar, prisvärda terminskurser med Alta Språkresor

Besöka British Museum, 
båtparty, biokväll, sporter, rullskridskor, besöka BBC, picnic i Regent´s Park. Eller en utflykt under helgen till Bath, Stonehenge eller Paris.
Aktiviteter och fritid under din språkresa i Cambridge

Besöka de historiska college som finns i Cambridge, åka den typiska "punting" båten på River Cam, besöka trad-itionella pubar och åk på utflykter till närliggande städer
Aktiviteter under din språkresa till Hawaii

På Hawaii testar du säkert surtbrädan i solen på beachen. Här ser du ett exempel på ett aktivitets-program vid vår skola på Hawaii.
     
     
Spanien Australien Nya Zeeland
Exempel på aktiviteter under din språkresa till Spanien

Pluggar du spanska i Spanien kommer du säkerligen att smaka tapas, dansa salsa, flamenco och dricka sangria. I Spanien får du också se och lära dig om dess historia och kultur.
Språkkurser, språkresa till Australien

I Australien kan du besöka vacker natur, vattenfall och subtropisk regnskog och vistas du vid kusten kommer du att njuta av stränder och vattensporter.
 
Upplev Nya Zeeland under din språkkurs!

På Nya Zeeland finns ett brett utbud av aktiviteter i den vackra naturen, stränder med vattensporter, som dykning och kajak. Lär mer om Maori-kulturen och åka spännade utflykter.
     

Skolans aktivitetsprogram
I skolornas aktivitetsprogram ingår oftast från början en orientering för att lära känna den stad du har kommit till. Under en vardagseftermiddag eller kväll besöker ni någon lokal sevärdhet, ser en film tillsammans eller smakar mat och dryck vid den lokala baren eller ni lagar gemensam mat vid skolan. Under helger finns möjlighet att åka på en utflykt till en stad eller sevärdhet lite längre bort från där du vistas.