Start Student/vuxen Inför din Språkresa Inkvartering

Inkvartering under din Språkresa

Skriv ut Skicka sidan

Bo i delad studentlägenhet under din språkresa Inkvarteringen är viktig under din språkresa 

Hur vill du bo under din språkkurs?
När du gjort ditt val av kurs och kursort väljer du också hur du vill bo. Du bokar ditt boende samtidigt som du bokar din kurs. Inkvarteringen gäller vanligtvis (beroende på skola) från söndagen före din kursstart t o m lördagen efter det att kursen har slutat. Det går även bra att ordna sitt boende på egen hand om man vill.

De vanligaste inkvarteringsalternativen är:

Värdfamilj

Bästa för språkinlärningen
Detta brukar vara det bästa alternativet för att praktisera språket, du tar del av en familjs vardagsliv och landets kultur. Du kan välja enkelrum eller i vissa fall delat rum; i övrigt har du tillgång till familjens kök, badrum och vardagsrum. Du väljer också om du vill äta endast frukost eller frukost + middag (halvpension) eller frukost + lunch + middag (helpension) tillsammans med familjen. På vissa orter kan man välja att bo i en värdfamilj lite mer oberoende genom att ha självhushåll, dvs du får tillgång till köket en viss tid på dagen/kvällen för att laga din egen mat.

Högre standard
Många skolor har också ett alternativ av att få en högre standard på familjeinkvarteringen mot en högre kostnad. Då kan man få ett större rum, ett eget badrum, eller bo i ett bättre område av staden. Kontakta oss så ger vi dig mer information vad som gäller för den skola och ort som du valt att studera vid. 

Uppfylla krav för att få agera som värdfamilj
Alla familjerna är noga utvalda och måste uppfylla vissa krav som skolan ställer för att få agera som värdfamilj. Oftast bor du med en annan student som också studerar på skolan. Handdukar och sängkläder finns vanligtvis att få hos värdfamiljen om annat anges det vid bekräftelsen för din bokning av inkvarteringen. Internet kan finns i vissa värdfamiljer men om detta är viktigt är det bra om du anger det i din anmälan.

Hur långt från skolan bor familjerna
Vanligtvis bor Värdfamiljerna ca 20 till 40 minuter från skolan men detta varierar beroende på vilken ort du åker till, studerar du i en mindre ort går det ofta snabbare att ta sig till skolan och om du studerar i en större stad som tex, London får du räkna med att det tar längre tid. Värdfamiljerna finns ofta nära kommunikation som buss eller tåg så att du smidigt kan ta dig till skolan eller in till staden. Men hör alltid med oss vad som gäller för den ort och skolan du är anmäld till.

« Till sidans topp

 

Studentlägenhet

För dig som vill vara självständigt
Detta är en perfekt boendeform om man vill vara mer självständig och ha självhushåll (du lagar din egen mat) samtidigt som du lätt skaffar dig nya vänner. Detta brukar vara det populäraste boende alternativet för våra studenter, här delar du lägenhet med ca 5 till 6 andra personer, vanligtvis från skolan där du studerar. Ni delar på utrymmen som kök, vardagsrum och badrum - standarden kan variera beroende på val av skola och vilka lägenheter de har tillgängliga för tillfället. Alla lägenheter ska vara av god standard och fullt utrustade och möblerade. Kontakta oss för mer detaljer vad som gäller för den ort skola du är anmäld till. Du väljer att bo i enkelrum eller i dubbelrum.

Populärt boende alternativ
Detta är populära boendealternativ och blir fort fullbokade så det är bra om man kan vara ute i god tid för att få den inkvartering man önskar. Handdukar och sängkläder finns vanligtvis i lägenheten om annat så anges det vid bekräftelsen för din bokningn av inkvarteringen. Internet kan finnas i vissa lägenheter men om detta är viktigt är det bra om du anger det i din anmälan.Tvättmaskin kan finnas i vissa lägenheter (beror på standard och val av skola) annars finns det ofta tvättaoutomater i närheten av lägenheterna.

« Till sidans topp

 

Studentresidens

Här kan du bo i enkelrum eller dubbelrum, på många orter går det att boka frukost/middag. På studentresidens har du eget sovrum, men delar på kök och badrum med andra studenter i en korridor. Tvättmöjligheter finns ofta. Du träffar studenter från hela världen som också går på andra utbildningar. Några skolor har egna residens för sina språkelever.

Pensionat/hostel/hotell

Det finns alltid möjlighet att boka ett pensionat/hostel/backpackershostel eller hotell i olika prislägen. ALTA får ofta rekommendationer från skolan vilka pensionat/hotell av olika standard som ligger nära skolan och har fördelaktiga priser och god service. Kontakta oss för detaljer vad som gäller för vald ort och skola.
 

Hyra egen lägenhet

På de flesta orter finns möjlighet att hyra egen lägenhet/studio eller eget hus under en kortare period. ALTA samarbetar med skolan/lokal agentur för att ge dig bästa service. Bokning kan ske samtidigt som du bokar kursen. Framförallt på turistorter finns det bra urval. Det är bra att vara ute i god tid. Är lämpligt för familjer med barn som vill resa tillsammans och delta i olika kurser. Eller om du vill få ett mer oberoende boende.

Hör alltid  med oss vad som gäller för din valda skola och ort

« Till sidans topp