Språkresor italienska i Florens

Skriv ut Skicka sidan

Språkresa Florens

 Språkresa till Florens_språkkurser i italienska i Florens Språkresor italienska i Florens

Åk på Språkresa till Florens den italienska konststaden! Kombinera din språkresa i priser-2013italienska med att upptäckt stadens vackra kultur och rika historia med dess ståtliga palats, kyrkor, torg, munument och muséer!

Språkresa i Florens med utsikt över floden Arno
En språkskola med utsikt - vår genuina skola är belägen mitt i centrum av den historiska staden inrymd i en vacker gammal byggnad från 1700-talet och från klassrumsfönstret har du utsikt över floden Arno och den kända bron "Ponte Vecchio". Här har vi haft många nöjda deltagare som har valt att åka på språkresa till Florens, skolan karaktäriseras av en vänlig och familjär atmosfär där du direkt känner dig hemma och kan träffa nya vänner.

Språkresor i italienska vid välkänd skola Studenter på språkresa i Florens vid språkskolan med utsikt över floden Arno och Ponte Vecchio.
Skolan grundades 1982 och är en välkänd och omtyckt språkskola med återkommande deltagare. Under din språkresa i Florens kommer du att möta unga, vänliga och engagerade lärare alla kvalificerade att undervisa det italienska språket.

Faciliteter vid språkskolan
Det är en mellanstor skola  med 11 rymliga och bekvämt möblerade klassrum som tar emot ca 130 studenter under högsäsong. Grupperna består av max 12 elever, vilket tillåter lärarna att ge personlig uppmärksamhet till varje students behov i språket. På språkskolan finns datorer med fritillgång till intenet, bibiliotek och multimediarum. Att välja denna språkskolan under din språkresa i Florens garantera dig en vistelse av hög kvalite på undervisning och faciliteter samt mycket aktiviteter att delta i som språkskolan arrangerar.

Skolfakta - Språkresa Florens
 • Centralt belägen 
 • Utsikt över floden Arno
 • Rymliga & ljusa klassrum 
 • Luftkonditionering
 • Wifi
 • Fritillgång till internet
 • Bibliotek & multimediarum 
 • Högsäsong ca 120 elever

 « Till sidans topp

Språkkurser i Italienska

Språkkurser i italienksa under din språkresa till Florens Språkresor i italienska i Florens_hitta din språkkurs i Florens med Alta

Kursnivå
Alla nivåer i språket är tillgängliga, från helt nybörjare till avancerad. Språkkursen i italienska startar med att du gör ett nivåtest för att lärarna ska kunna avgöra din nivå, och du placeras sedan i den lektionsgrupp som passar din språknivå bäst.

Kursstart
Har du grunder i språket sker kursstarter i princip varje måndag året runt (beroende på kurs). Är du helt nybörjare är det vissa kursstarter, vanligtvis två till tre gånger per månad, se nedan för detaljer och de språkkurser i italienska du kan välja mellan under din språkresa till Florens.

Certifikat/diplom
Vid alla avslutade språkkurser i italienska får du ett intyg/diplom på din nivå och genomförd språkkurs. 

Språkkurser i italienska
 • Standardkurs
 • Intensivkurs
 • Terminskurs
 • Standard + individuella lektioner
 • Standardkurs + Drawing
 • Standard + kulturella lektioner
 • Standard + matlagnings lektioner
 • Individuella lektioner
 • Examinationskurser, CISL & CELI 
 • Affärsspråk
 • 50+ kurs

Studenter vid skolan i Florens 

Antal deltagare: max 12/grupp
Nivåer: nybörjare till avancerad
Lektionstid: 50 minuter
CSN-stöd: Ja
Standard/Intensiv/Super-Intensivkurs i italienska 20, 24 eller 30
Du har 4, 5 eller 6 lektionstimmar per dag beroende på val av språkkurs, från måndag till fredag under förmiddagen/eftermiddagen. Kursstart varje måndag om du har grunder i språket, nybörjare se kursstart nedan.

KurslängdAntal lektionerKursstart 2013
Från 2 veckor 20, 24, 30 per vecka Varje måndag
Nybörjare kan starta:
7, 21 januari, 4, 18 februari, 4, 25 mars, 8, 22 april, 6, 20 maj, 13, 17 juni, 1, 15,  29 juli, 12 augusti, 2, 16, 30 september, 14, 28 oktober, 11 , 25 november, 9 december. 

 

Terminskurs i italienska
Du läser en standardkurs/Intensivkurs med 20 eller 24 lektionstimmar i veckan på förmiddagen eller eftermiddagen beroende på val av språkkurs i italienska.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 12 vecka 20 eller 24 per vecka Varje måndag
Nybörjare kan starta: Se ovan.

 

Standardkurs i italienska + tillval; Historia & Kultur, Matlagning, målning, vinprovning
Kursinnehåll som standardkursen med 20 lektioner per vecka +  lektioner per vecka med valt tillval. Olika antal lektioner beroende på tillval.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 20+ tillval per vecka
 
Varje måndag
Nybörjare kan starta: Se ovan.

 

Examinationskurs
Denna språkkurs i italienska förbereder dig inför att göra någon av examinationerna; Cils, Cels, Plida eller IT. Språkkursen består av intensivkursen 24 lektioner per vecka under 8 veckor + standardkurs 20 lektioner samt 5 individuella lektioner per vecka under 4 veckor. Totalt 12 veckor.

KurslängdAntal lektionerKursstart
12 veckor 24 + 20 + 5 lektioner 
Under 12 veckor totalt
Se ovan
 

Standardkurs i italienska + individuella lektioner
Du har 20 lektioner i grupp per vecka + 5 eller 10 individuella lektioner i veckan, mån - fre under förmiddagen och eftermiddagen.
KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 1 veckor 20 + 5 eller 10 per vecka Varje måndag
Nybörjare kan starta: Se ovan.
 

 

« Till sidans topp

Inkvartering under din språkresa i Florens

Åk på språkresa till Florens med Alta Språkresor Språkkurser i italienska under din språkresa i Florens

Under din språkresa i Florens kan du välja att bo i värdfamilj eller studentlägenhet med studenter från språkskolan, ett mycket populärt alternativ som fort blir fullbokat. Adressen till din inkvarteirng skickar vi ca 2 veckor innan kursstart.

Värdfamilj
Det bästa alternativet för språkinlärningen är att bo i en italiensk värdfamilj under din språkresa i Florens, då du har chansen att praktiserar språket även utanför klassrummet. Genom att bo i en italiensk familj tar du också del av vardagslivet samt upplever och lär dig mer om den italienska kulturen.

Du kan välja att bo i enkelrum eller dubbelrum med frukost eller halvpension med frukost och middag. Alla familjer är noga utvalda och måste uppfylla en del krav och en viss standard för att få fungera som värdfamiljer för studenter på språkresa.

Inkvarteringen startar från söndag innan din språkkurs i italienska startar och fram till lördagen efter att språkkursen slutat. Många familjer bor på gång avstånd från skolan eller ca 10 till 15 minuter med buss.

Studentlägenhet
Under din språkresa till Florens kan du bo i en delad lägenhetet med ca 3-4 andra studenter från språkskolan, du bor i enkelrum eller i dubbelrum och utrymmen som kök, vardagsrum och badrum delas. I lägenheterna är det självhushåll, du lagar din egen mat.

En del av lägenheterna ligger mycket centralt i den äldre delen av Florens och med gång avstånd till språkskolan, medans några ligger ca 15 tminuter med buss från skolan. Sängkläder och handukar finns i lägenheten. Några av lägenheterna har tvättmaskin, annars finns tvättmaskiner där man betalar per tvätt inärheten. Ankomst sker söndag innan kursstart och avresa lördagen efter din språkkurs i italienska har slutat. 

Egen lägenhet/Studio
Även möjlighet att hyra egen minilägenhet/studio för 1 till 3 personer, kontakta oss för prisuppgifter.

Även möjligt att bo i residens eller hotel finns - kontakta oss för prisuppgifter. 

« Till sidans topp


Fritid och Aktiviteter under din språkresa i Florens

Hitta rätta språkkurs i italienska hos Alta för din språkresa till Italien Studenter på språkresa i Florens vid språkskolan  

Aktivitetsprogram under din språkresa i Florens
Det finns ingen chans att du blir uttråkad i Florens då staden erbjuder många möjligheter av nöjen och kultur! Språkskolan anordnar aktiviteter tillsammans med studenterna på språkskolan under kvällar och helger.

Exempel på aktiviteter vid skolan
 • Guidade turer i staden 
 • Besök intressanta sevärdheter
 • Middagar
 • Fester vid språkskolan
 • Sportaktiviteter
 • Filmvisningar vid skolan 
 • Utflykter

Under din första dag på språkskolan kommer du att få ett detaljerat program med aktiviteter och event som händer i Florens under din språkresa i Florens.

« Till sidans topp


Priser 2013 Språkresa Florens

Här nedan hittar du prisexempel på de vanligaste kurslängderna. Kontakta oss för ditt pris eller om du inte hittar den kurs och kurslängd som du önskar pris på! Ibland har vi erbjudanden och rabatter som inte alltid uppdateras i prislistan, kontakta alltid oss när du är intresserad av en språkkurs och prisinformation.  Från 3 veckors Standardkurs är godkänd för studiemedel från CSN.

Språkkurser

KURSTYPKURSLÄNGDPRIS 2013
Standardkurs 20 lektioner per vecka 2 veckor 3.130:-
3 veckor 4.700:-
4 veckor 5.700:-
6 veckor 8.550:-
8 veckor 11.400:-
10 veckor 14.260:- 
Intensivkurs 24 lektioner per vecka 2 veckor 4.280:-
3 veckor 6.250:-
4 veckor 7.590:- 
6 veckor 11.300:- 
8 veckor 14.990:-
Super intensivkurs 30 lektioner per vecka 2 veckor 5.340:- 
3 veckor 7.730:-
4 veckor 9.300:- 
Terminskurs 20 lektioner per vecka 12 veckor 16.990:-
13 veckor 15.500:-
15 veckor 17.900:-
16 veckor 18.900:-
18 veckor 21.500:-
Terminskurs 24 lektioner per vecka 12 veckor 19.300:-
13 veckor 20.900:- 
Standardkurs 20 lektioner + 5 individuella lektioner per vecka 1 vecka 3.865:-
2 veckor 7.200:- 
Examinationskurs 12 veckor 24.800:- 

 

Övriga tillägg - kurs
 • Skolans registreringsavgift 550:-
 • Kursmaterial ca 200:- betalas på plats.Inkvartering

Inkvartering - Pris per veckapris 2013
*Familj, enkelrum, frukost,  1.675:-
*Familj, delat rum, frukost,  1.160:-
Delad lägenhet, enkelrum, självhushåll 1.220:- 
Delad lägenhet, delat rum, självhusshåll 840:- 

*Tillägg för middag i familj 110:- per dag


Övriga tillägg - inkvartering

 • Extra avgift tillkommer i delad lägenhet för el, vatten och värme ca 285:- till 750:- per månad, betalas dirtekt på plats.
 • Deposition för delad lägenhet ca 50 Euro, betalas på plats och återfås vid hemresan om inget i lägenheten skadats.

 
Du är välkommen kontakta oss för alla dina frågor och funderingar!

« Till sidans topp