Språkresor italienska i Rom

Skriv ut Skicka sidan

Språkresa Rom

Studenter på språkresa i Rom Språkkurser i italienksa_åk på språkresa till Rom

Åk på språkresa till Rom , hitta språkkurser i italienska mitt i centrala Rom, språkskolan är belägen nära centralstationen där du lätt kan hitta kommunikationer för att nå olika delar av Rom...
priser-2013

Studera vid en av de bästa skolorna i Italien under din språkresa i Rom!
Skolan tar emot studenter från hela världen, från nybörjare till avancerade i språket. Varje år tar skolan emot ca 2000 studenter från ca 60 olika länder som har valt att åka på en språkresa till Rom! Skolan grundades 1974 och var den första språkskolan i Italien som undervisade italienska för internationella studenter på språkresa. Skolan är en av de mest välkända och uppskattade i Italien - den har blivit utnämnd till en av de bästa språkskolorna i Italien! Alla lärare på skolan har italienska som sitt modersmål och är kvalificerade för att underivisa i språket.

Det här kan du förvänta dig av språkskolan under din språkresa i Rom
Språkskolan är belägen i en 5-våningsvilla med 10 klassrum, skolan har även 15 klassrum i en byggnad några minuter från huvudbyggnaden. På språkskolan har du tillgång till ett språklaboratorium med video och DVD där du kan praktisera språket efter lektionerna under din språkresa, fri tillgång till internet, "snack bar" där det serveras lunch till förmånliga priser, under rasterna kan du sola på någon av skolans terrasser. Skolan har också utrymme för socialaktiviteter på kvällar och helger som du kan delta i under din språkresa i Rom med dina nya vänner.

Skolfakta - Språkresa Rom
 • Centralt belägen i Rom
 • En av ledande skolorna i Italien 
 • 25 rymliga klassrum i egen byggnad
 • Flera uteterasser och takterass
 • Egen lunchcafeteria
 • Multimediarum
 • 5-våningsvilla
 • Fri tillgång till internet

« Till sidans topp

Språkkurser i Italienska

Språkkurser i italienska_ språkresa till Rom Sudenter på språkresa i Rom vid språkskolan i Rom_språkkurser i italienska

Kursnivå
Alla nivåer i språket är tillgängliga, från helt nybörjare till avancerad. Språkursen i italienska startar med att du gör ett nivåtest för att lärarna ska kunna avgöra din nivå, och du placeras sedan i den lektionsgrupp som passar din språknivå i italienska bäst.

Kursstart
Har du grunder i språket sker kursstarter i princip varje måndag året runt (beroende på språkkurs). Är du helt nybörjare är det vissa kursstarter, vanligtvis två till tre gånger per månad, se nedan för detaljer och de språkkurser i italienska du kan välja mellan under din språkresa till Rom.

Certifikat/diplom
Vid alla avslutade språkkurser i italienska får du ett intyg/diplom på din nivå och genomförd språkkurs. 

Språkkurser i italienska
 • Standardkurs
 • Intensivkurs
 • Terminskurser
 • Terminskurser extra erbjudande med inkvartering i delad lägenhet eller familj
 • Examinationskurser
 • Affärsspråk
 • Individuella lektioner
 • Italienska & Matlagning
 • Discovering Rom
 • Mini-grupp max 5 deltagare 

 Studenter på språkkurs i italienska vid språkskolan i Rom under sin språkresa i Italien

Antal deltagare: max 14/grupp
Nivåer: nybörjare till avancerad
Studiemedel: från 3 v med 20 lek/v
Lektionstid: 45 minuter
CSN-stöd: Ja


Standardkurs i Italienska 15
Du har 3 lektionstimmar per dag måndag till fredag under eftermiddagen från ca 14:30 till 17:30. Kursen är berättigad till studiemedel från CSN. Många av skolans aktiviteter startar efter eftermiddags- språkkurserna i italienska. Språkkursen kan kombineras med en förberedande examinationskurs (kursen pågår då under 6 veckor med 6 lektioner per vecka. Skolan hjälper dig på plats vilken nivå du bör göra examinationen på).  

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 15 per vecka Varje måndag, lämpliga starter se nedan.
Nybörjare kan starta: 
2013 - 7 jan, 4 feb, 4 mars, 2 april (tisd), 29 april, 27 maj, 24 juni, 22 juli, 19 aug, 16 sep, 14 okt, 11 nov, 9 dec

Standardkurs i italienska 20
Du har 4 lektionstimmar per dag måndag till fredag under förmiddagen från ca 09:00 till 13:00. Kursen kan kombineras med en förberedande examinationskurs (språkkursen pågår då under 6 veckor med 6 lektioner per vecka). Språkskolan hjälper dig på plats vilken nivå du bör göra examinationen på.  

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2  veckor 20 per vecka Varje måndag, lämpliga starter se nedan.
Nybörjare kan starta: 
2013 - 7, 21 jan,  4, 18 feb, 4, 18 mars, 2 april (tisd), 15 april, 29 april, 13, 27 maj, 10, 24 juni, 1, 15, 29 juli, 12, 26 aug, 9, 23  sep, 7, 21 okt, 4, 18 nov, 2 dec

Intensivkurs i italienska
Du har 6 lektionstimmar per dag på förmiddagen och eftermiddagen under din språkkurs i italienska, mån - fre. Ca 09:00 till 13:00 och 14:30 till 16:30.

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från 2 veckor 30 per vecka Varje måndag
Nybörjare kan starta:
Se ovan standard 20.

Terminskurser 
Kursinnehåll som standardkursen i italienska, men under en längre period. Språkkursen i italienska finns att läsa med 15 eller 20 per vecka. Kursen kan kombineras med en förberedande examinationskurs, se ovan standardkurs. 

KurslängdAntal lektionerKursstart
Från  12 - 52 veckor 15 eller 20 per vecka Varje måndag
Nybörjare kan starta:
Se ovan standard 15 eller 20.


Terminskurser - extra erbjudande med inkluderad inkvartering
Programmet startar i februari och i oktober och består av 16 veckors undervisning och inkvarteringen bokas för 16 eller 18 veckor. Målet är att ge tillräckliga grunder och kunskaper i italienska för att nå en mellannivå eller avancerad nivå samt även att ge olika aspekter på det italienska samhället av igår och idag. Det passar dig som vill lära dig italienska och samtidigt lära dig mer om den italienska livsstilen och kulturen. Programmet är avsett för nybörjare, elementär nivå och mellannivå och är i åldern 16 till 28 år.
Kursinnehållet består av

 • 20 lektioner italienska per vecka under 16 veckor
 • 15 lektioner per vecka under 2 veckor av "Upptäck Rom"
 • 15 lektioner per vecka under 2 veckor av "Affärsspråk i italienska"


Undervisningen ger goda grunder samt praktisk träning av kommunikation i olika situationer i vardagslivet. Under eller i slutet av kursen har du möjlighet att ta skolan diplom, startar du i februari kan du ta ta examinationen från CILS eller CELI. 

Inkvartering finns i värdfamilj eller i delad studentlägenhet, i delat rum.

KurslängdAntal lektionerKursstart
16 veckor
(inkvartering 16 eller 18 veckor) 
20 per vecka 25 februari - 14 juni 2013
7 oktober 2013 - 7 februari 2014 Affärsspråk i italienska
Ur innehållet: beskriv din yrkesmässiga profil, möten, beskriv en produkt, lansering av en produkt, att läsa och skriva affärstexter, artiklar m.m. Språkkursen kan också kombineras med individuella lektioner, som anpassas till de egna behoven. En mellan nivå i språket krävs. Kontakta oss för mer information om denna språkkurs i italienska. 

KurslängdAntal lektionerKursstart
2 veckor 15 per vecka Se ovan standard 20.
Alla språkkurser i italienska ovan går att kombinera med individuella lektioner från 3 lektioner per vecka till 15-30 lektioner per vecka. Kontakta oss för pris för de antal individuella lektioner du vill kombinera med din valda språkkurs i italienksa ovan. Att endast välja individuella lektioner går också, kontakta oss då för mer information. 


« Till sidans topp

Inkvartering under din språkresa i Rom

Plugga italienska i Rom Lär dig italienska i Rom

Värdfamilj

Under din språkresa i Rom kan du välja att bo i en italiensk värdfamilj antingen i enkelrum eller dubbelrum med frukost eller halvpension (frukost och middag). Att bo i en värdfamilj under din språkresa är mycket bra för språkinlärningen då du har många tillfällen att praktisera språket. Sängkläder finns, i vissa familjer finns möjlighet att använda tvättmaskin. De flesta familjerna bor på ca 20 minuters gångavstånd från språkskolan medans en del bor ca 30 min med buss. Ankomst sker söndag innan din språkkurs i italienska startar och till lördagen efter att kursen slutat.

Delad lägenhet
Under din språkresa i Rom kan du också välja att bo i en delad lägenhetet med ca 3-4 studenter, du bor i enkelrum eller i delat rum. Utrymmen som kök, vardagsrum och badrum delas med övriga i lägenheten. Sängkläder finns, i vissa lägenheter finns tillgång till tvättmaskin. Ankomst sker söndag innan din språkkurs i italienksa startar och till lördag efter kursen slutat.

Egen minilägenhet/studio
Det finns även möjlighet att hyra en lägenhet för 1 eller fler personer under din språkresa i Rom. Fullt möblerade lägenheter i olika prisklasser och standard. Kontakta oss för förslag på lägenhet och priser. För att kunna ge  dig ett prisförslag vill vi veta under vilken period du vill hyra lägenheten och under hur lång tid.

« Till sidans topp

Fritid och Aktiviteter under din språkresa i Rom

Språkresa i Rom Språkkurser i italienska

Efter dina språklektioner i italienska så anordnar språkskolan ett varierat aktivitetsprogram att delta i under kvällar och helger så att du kan lära känna Rom och Italien under din språkresa. Aktivitetsprogram erbjuds till alla studenter varje månad med månadens aktiviteter och utflykter att ta del i.

Exempel på aktiviteter vid språkskolan
 • Utflykter till närliggande städer
 • Sevärdheter i Rom
 • Konserter
 • Middagar 
 • Filmkvällar
 • Fester vid skolan

 « Till sidans topp

Priser Språkresa Rom

Här nedan hittar du prisexempel på de vanligaste kurslängderna. Kontakta oss för ditt pris! Ibland har vi erbjudanden och rabatter som inte alltid uppdateras i prislistan, kontakta alltid oss när du är intresserad av en språkkurs och prisinformation.  Från 3 veckors Standardkurs är godkänd för studiemedel från CSN.

Språkkurser i italienska 

KURSTYPKURSLÄNGDPriser 2013
Standardkurs 15 lektioner per vecka 2 veckor 2.990:-
3 veckor 4.200:-
4 veckor 5.300:-
5 veckor 6.580:-
6 veckor 7.890:-
8 veckor 10.480:-
10 veckor 12.800:-
Standardkurs 20 lektioner per vecka 2 veckor 3.800:-
3 veckor 5.390:- 
4 veckor 6.900:- 
5 veckor 8.650:-
6 veckor 10.250:-
8 veckor 13.550:-
10 veckor 16.850:-
Terminskurs 15 lektioner per vecka 12 veckor 13.950:-
13 veckor 15.100:-
15 veckor 17.450:-
16 veckor 18.500:-
18 veckor 20.700:-
20 veckor 22.900:-
Terminskurs 20 lektioner per vecka 12 veckor 15.750:-
13 veckor 17.000:-
15 veckor 19.700:-
16 veckor 20.950:-
Intensivkurs 30 lektioner per vecka 2 veckor                                                                                                            5.490:-
3 veckor 7.900:- 
4 veckor 9.990:-
6 veckor 14.900:-
Affärsspråk 15 lektioner per vecka 2 veckor 7.100:-
Förberedande examinationskurs 6 veckor 4.900:-

Övriga tillägg
 • Skolans registreringsavgift 700:-
 • Kursböcker ca 200:- betalas på plats  

Allmäna helgdagar som skolan håller stängt under 2013:
1 april, 25 april, 1 maj, 29 juni, 15 aug, 1 nov,  från 21 dec 2013 till 6 jan 2014.
(Undervisning sker ej på allmäna helgdagar.)

Inkvartering

Inkvartering 20131 vecka2 veckor3 veckorFrån 4 veckor
*Familj, enkelrum med självhushåll 1.410:-  2.565:- 3.630:- 1.075:-/per v
*Familj, delat rum, med självhushåll 1.130:-  1.940:- 2.595:- 835:-/ per v
**Delad studentlägenhet, enkelrum 1.500:- 2.735:- 3.890:- 1.175:-/per v
**Delad studentlägenhet, dubbelrum  1.165:- 1.985:- 2.650:- 860:-/ per v
Minilägenhet/egen studio - kontakta oss för pris
* För frukost 38:- extra per dag och för frukost & middag 179:- per dag.
** Möjlighet att boka "Standard Plus" finns - innebär något högre standard i lägenheten. Gäller även boende i värdfamilj.

Du är välkommen kontakta oss för alla dina frågor och funderingar!

« Till sidans topp