Språkresa Siena

Skriv ut Skicka sidan
sprakresa siena italienska  

Studera italienska i Siena

Åk på språkresa till Siena! Siena är en medeltida stad, byggd på tre kullar omringad av vinodlingar och olivlundar och belägen i det sällsynt vackra Toscana. Det finns ingen stad som kan jämföras med Siena - Siena har i en liknelse jämförts med ett sällsynt gammalt djur med hjärta, artärer, svans, tassar och tänder. Nu finns endast skelettet kvar - och det är tillräckligt för att slå oss med häpnad.

Historisk stad
... men skelettet är fortfarande fyllt med liv: människor bor i de gotiska palatsen, kör bil genom de smala gatorna, kyrkklockorna ringer fortfarande såsom de har gjort i århundraden, och vattnet rinner från stadens fontäner. Siena har ett starkt hjärta och människorna är lika stolta över staden som över sitt eget barn. I denna historiska stad med gamla gotiska byggnader och kyrkor bor 60.000 invånare.

20.000 studenter i Siena
Siena är en mysig stad som sjuder av liv med många pittoreska gator och torg som kryllar av caféer, restauranger och butiker vilka inbjuder till shopping. Staden har en ung befolkning som mycket beror på universitetet i staden där 20.000 italienska studenter studerar. Detta bidrar till att det alltid finns mycket att göra på fritiden. Du kan hitta sportanläggningar, biografer, museer och mot kvällen kan man alltid besöka Sienas alla barer.

Läs mer om språkskolorna vid vald ort ovan i huvudmenyn eller till höger i modulen.