Språkresa Santiago

Skriv ut Skicka sidan

Studera spanska i Santiago och upplev den spännande staden, språk och studier i Chile, intensivkurser i spanska, Chile, Santiago, språkresa Spanska, Latinamerika, Sydamerika Upplev den chilenska livsstilen under din språkresa i Santiago, studera spanska i Chile, språkresa Chile, språkkurs, språkkurser i spanska, plugga spanska i Chile, studera utomlands

Studera spanska i Santiago

Åk på språkresa till Santiago med Alta
Santiago är en spännande och intressant stad med en rik historia. Här finner du mängder av muséer, intressant arkitektur, fina parker och ett intensivt nattliv. Det bor ca 6 miljoner människor i huvudstaden Santiago, vilket är en tredjedel av Chiles befolkning. Santiago vilar i en gryta mellan berg. I öster ligger Andernas snöklädda toppar och i väster den lägre bergskedjan som skiljer regionen från havet.

Mapuche
Det var de spanska erövrarna som grundade Santiago år 1541, ursprungsbefolket Mapuche kämpade emot men mostståndet slogs ner.

Klimat
Klimatet i Santiago påminner om Medelhavets. Det är varmt och soligt under sommaren och kyligt på vintern. En bra tid att resa till Santiago är på våren (okt-dec) när luftföroreningarna lagt sig och det grönskar. Under sommaren (jan-feb) är det som varmast och många Santiagobor lämnar staden.

Nära kusten
Mindre än en timmes bilfärd från Santiago finns det mot kusten vackra små kuststäder med fina stränder. I nästan varje chilensk stad kan du hitta en fiskmarknad och smaka på  skaldjur och fisk. Santiago är en av Sydamerikas säkraste storstäder.

Läs mer om språkskolorna vid vald ort ovan i huvudmenyn eller till höger i modulen