Språkresa till Granada

Skriv ut Skicka sidan
språkresa till Granada    

Studera spanska i Granada

Språk och kultur i Granada
En språkresa till Granada ger dig en stor portion av den spanska kulturen. Staden ligger vid foten av Sierra Nevada och är omringad av grön bördighet. Granada har många vackra platser som den är känd för. En av dessa är stadsdelen Albaicin som består av en labyrint av gator och torg och med en fantastisk utsikt över Sierra Nevada. Albaicin var hjärtat i den muselmanska staden och här finns en hel stadsdel bevarad med små, vita hus, ofta med en egen liten trädgård, som kallas carmenes, karaktäristiskt är också att de är omgärdade av en hög mur.
Stadsdelen Sacromonte, som ligger på berget strax intill är känt för sina grottor i bergssluttningen.

Alhambra
Granadas stolthet är framförallt det unika palatset och borgen Alhambra. Det byggdes under 1200- och 1300-talet av morerna och har fantastiska byggnader och rum med utsmyckningar och dekorationer i trä och kakel. Det består av  väl bevarade byggnader och trädgårdar som ger en vision av den miljö det härskande folket levde i. Det utgör ett av de vackraste monumenten i världen.

Universitetsstad
Granada är inte endast historia utan det är också en ung universitetsstad med studenter från hela världen. Staden har ett livligt kultur- och nattliv, är ett centrum för flamencodans, omtyckt av naturälskare med närheten till bergen, för vandringar under sommartid och utmärkt skidåkning under vintertid. Dessutom har man närheten till Medelhavskusten, Costa Tropical, som man lätt når för bad och vattensporter.

Läs mer om språkskolorna vid vald ort ovan i huvudmenyn eller till höger i modulen