Språkresa till Salamanca

Skriv ut Skicka sidan
Språkresa till Salamanca   

Studera spanska i Salamanca

Åk på språkresa till universitetsstaden
Salamanca ligger nordväst från huvudstaden Madrid och bara en timmes tågresa från Portugal. Salamanca är den äldsta universitetsstaden i Spanien och tar emot nästan 50,000 studenter varje år och ca 5000 kommer från utlandet. Salamanca är en typisk universitetsstad med välbesökta caféer, billiga restauranger och ett härligt nattliv.

Ren och lättförståelig spanska
Här sägs det vara den bästa staden att lära sig spanska i, eftersom människorna i området pratar en ren och lättförståelig spanska jämfört med många andra delar av Spanien.

Kulturstad
Salamanca är en kulturstad och har ett överflöd av arkitektur och konst att ta del av. Salamanca brukar ibland kallas för ”La Dorada” - guld staden - och detta på grund av guldglansen från sandstenen i alla byggnader. Det välkända torget Plaza Mayor är ett av de vackraste barocktorgen i Spanien. Detta är en samlingspunkt för befolkningen i Salamanca och speciellt för studenterna, som brukar fylla upp torget kvällstid och göra det till en livlig mötesplats. Staden är omringad av en underbar natur och i omgivningen finns flera små byar att besöka och utforska.  Salamanca är en stad som både unga och gamla kan känna sig hemma i!

Läs mer om språkskolorna vid vald ort ovan i huvudmenyn eller till höger i modulen