Start Ungdomar Engelska (England) Språkresor Oxford Academic Subjects 15-17 år

Academic Subjects Oxford 15-17 år

Skriv ut Skicka sidan
oxford stclares sprakresa  
Utveckla din engelska genom att studera något av de innovativa akademiska program på engelska som erbjuds denna sommar. Se nedan om de nya specialinriktade kurserna för att utveckla din engelska och lära något inom Art, Business eller Science.  

Academic subjects in Oxford 15-17 år                        Priser 2018 »

Här får du möjligheter att förbereda dig inför framtida studier och samtidigt har du roligt och får möjlighet att träffa ungdomar i din ålder från olika länder. Du utvecklar ordförråd  och kommunikation inom området för fortsatta akademiska studier. Oxford är belägen mitt i England, omringad av en vacker landsbygd, och nära till många intressanta platser såsom London, Stratford-upon-Avon, Bath, Cambridge och Windsor är inom nära räckhåll. 
Oxford är en av Europas vackraste städer brukar det sägas med alla sina universitet, museér, parker och gallerier. Det är en  trygg stad och hem för över 30.000 studenter från hela världen!

Språkskolan

En förstklassig språkskola med utmärkt Språkresa till Oxford för ungdomar i sommarundervisning i engelska som ligger strax utanför centrala Oxford. En genuin engelsk miljö i en välskött skola för dig som seriöst vill satsa på att utveckla din engelska och samtidigt träffa tjejer och killar i din egen ålder från hela världen. Ett program med spännande och varierande aktiviteter och utflykter under eftermiddagar, kvällar och helger.

Skolan ligger i den kända studentstaden Oxford och har erfarenhet av undervisning för ungdomar och vuxna sedan 1953.  Teamet av personal ser alltid till att du har det kul och entusiastiska lärare ger personlig återkoppling på dina framsteg under kursen. Boende sker vid skolans egna residens, som är separata för de olika åldersgrupperna. Skolan har elever från ett 50-tal olika länder. Den ligger i ett bostadsomräde i den norra delen av Oxford och med närhet till de centrala delarna av staden, endast en 5 minuters bussresa till affärer, caféer och clubar.

Innovativa program 2018
För dig som vill utveckla engelskan inom något av följande
* Art in Oxford
* Business in Oxford
* Science in Oxford

Skolfakta
 • Klassrum med "state of the art" laboratorier
 • Stor matsal
 • Simbassäng
 • Eget residens för boende
 • Sporthall
 • Gräsytor för utomhusaktiviteter
 • Bibliotek med bl a DVD filmer
 • Café

« Till sidans topp

Kursprogram

oxford stclares sprakkurs

Skolan erbjuder hög kvalitet i sin undervisning med väl kvalificerade lärare, som uppmuntrar dig i ansträngningen att förbättra språket och öka självförtroendet att använda engelskan i olika situationer under lektionerna och aktiviteterna.
Se också nedan ett speciellt förberedelseprogram för den som ska påbörja en IB-utbildning.Kursprogrammet består av:
oxford

 • Lektioner inom akademiska ämnen enligt nedan 
 • Aktiviteter
 • Utflykter/Studiebesök

Du kan välja mellan följande program:

Art in Oxford

Förbättra dina färdigheter i bildkonst i sommar. För dig som vill utveckla dina metoder, synsätt och portfolio eller om du vill testa något nytt och samtidigt förbättra din engelska.
Du arbetar delvis i en studio med råd och guidning av lärare. Du har möjlighet att lära nya tekniker; t ex digital fotografering, redigering, 2D teckning, målning, 3D textil, mode. 
Inspirerande besök inkluderar Ashmolean Museum, Museum of Modern Art Oxford, Christchurch Picture Gallery såväl som välkänd arkitektur i trakten. 
Under kursen arbetar du mot den avslutande fredagen när ni tillsammans presenterar ert arbete i en utställning för klasskamrater och inbjudna gäster.

KursnamnKurslängdKursdatum  2018 ÅlderInkvartering
Art in Oxford 2 veckor 8 juli - 21 juli 15 - 17 år Campus/residens

Business in Oxford

Kursen är lämplig för dig som vill fortsätta att studera inom ekonomi och internationell kommunikation. Möjligheter att underlätta fortsatta akademiska studier och internationella kontakter som oftast kräver goda kunskaper i engelska. Du utvecklar säkerhet i intervjuer, får praktisera presentationer, utföra projektarbete, debattera inom aktuella ekonomiska frågor. Besök vid företag i Oxford genomförs också. 25 lektioner/vecka.

KursnamnKurslängdKursdatum  2018   ÅlderInkvartering
Business in Oxford 2 veckor 22 juli - 4 augusti 15 - 17 år Campus/residens

 

Science in Oxford

Kursen är utvecklad för dig som är intresserad av vetenskapliga ämnen och forskning och som funderar på att fortsätta dina studier i framtiden inom dessa ämnesområden. Du utvecklar praktiska färdigheter i laboratoriearbete och använder samtidigt engelska. Du får planera och utföra en undersökning inom ett valt ämnesområde. Lära något inom "computer coding". Producera en "poster presentation".
Besök vid Oxford Universitet, möte med praktiserande forskare, gästtalare som berättar om sin forskning. Hämta inspriration på intressanta museer  bl a det världsberömda Natural History Museum och Pitt Rivers Museum såväl som History of Science Museum och University Botanical Gardens.  
25 lektioner/vecka.  Kontakta oss för ytterligare information. 

KursnamnKurslängdKursdatum  2018 ÅlderInkvartering
Science in Oxford 2 veckor 24 juni - 7 juli 15 - 17 år Campus/residens
oxford sprakresa utflykt

IB Introduction Course

En speciellt utvecklad kurs som är framtagen för att förbereda studenter som ska påbörja en IB-utbildning (International Baccalaurate) till hösten 2018. . Innehåller bl a fokus på föjlande ämnen; 
1. Language and Literature   2. Science and Arts  3. Maths and Humanities
Även lektioner om International Affairs, Global Issues, Politics. Studiebesök på museum, Oxford colleges m.m. Kontakta oss för ytterligare information.
KursnamnKurslängdKursdatum  2018 ÅlderInkvartering
IB Introduction Course 3 veckor 1 juli - 21 juli
22 juli-11 aug
15 - 17 år Campus/residens

 

Aktiviteter

Här är exempel på olika aktiviteter som finns med i
programmen för eftermiddagar och kvällar. Exempel nedan: 
 • Explore Oxford by Camera
 • Tennis Tournament/Table Tennis
 • Volleyboll Practice
 • Jewellery Design/Basketball
 • Disco at the Bridge (£3)
 • Zumba Fitness Session
 • Rugby/Tennis/Glass Painting
 • Welcome Party
 • International quiz night
 • Punting on the Thames
 • Drama eller konsthantverk
 • Fester på skolan
 • Oxford Colleges Tour
 • Pizza making (£8)
 • Cricket vid universitetsparken

Utflykter

Under helgen ingår en större utflykt
Exempel nedan:
 • London - sightseeing och ett museum
 • Stonehenge - se de världsberömda stenarna formade som en cirkel
 • Windsor Castle - den kungliga familjens slott
 • Stratford-upon-Avon - William Shakespeares födelseort


« Till sidans topp

Inkvartering

Campus
Vid Banbury Road Campus bor du i en genuin Studenter på språkresa i Oxford engelsk miljö och i en utmärkt studiemiljö, intill skolan. Campuset ligger ca 1 km från centrala Oxford i ett lugnt bostadsområde. Möjlighet finns också att bo i familj. En välskött skola där du kan känna dig trygg.

Flickor och pojkar bor separat nära huvudbyggnaden. Varje hus har en husvärd. De flesta rum är två-bäddsrum, men det finns även tre- och fyrbäddsrum. När du är under 18 år gäller vissa tider som man måste vara tillbaka i sitt hus; kl 11 vardagar, kl 12 på helgen. Frukost, lunch och middag äter man i skolans matsal. Menyn erbjuder hälsosam mat med frukter och sallader och vegetariska val. Även ett café finns.

 « Till sidans topp

Priser 2018

 
KURSKURSLÄNGDPRISER 2018
Art in Oxford 2 veckor  31.450:-
Business in Oxford 2 veckor 31.450:-
Science in Oxford 2 veckor 31.450:-
IB Introduction Course 3 veckor 47.200:-
Transfer från Heathrow 1.350:- enkel resa
Transfer från Gatwick 2.000:- enkel resa
Hjälp vid Check-in 350:-

 
Övriga kostnader
En "damage deposit" på £30 lämnas vid ankomsten och återfås vid hemresan om inget har skadats.

Kurspriset inkluderar
24 timmars tillsyn av erfaren personal, lektioner i engelska, inkvartering med helpension, sport, aktiviteter och utflykter samt försäkring. Transfer ingår ej. Ankomst mellan kl. 09:00 till 21:00, flygplats Heathrow. 

Hemresa inte tidigare än kl. 10:00. Man ska lämna rummet kl 10.00, lämplig flygtid därefter på dagen eller eftermiddagen, avresa mellan 10:00 till 21:00.

Ankomst ska ske på söndagar och hemresa på lördagar. 
Du är välkommen kontakta oss för alla dina frågor och funderingar!  

 « Till sidans topp