Start Ungdomar Till dig som är förälder Vad innehåller en språkresa?

Vad innehåller en språkresa?

Skriv ut Skicka sidan

Språklektioner

15 eller 20 lektioner per vecka, oftast på Åk på språkresa i sommar med ALTAförmiddagarna. Undervisningen genomförs av utbildade lärare som har språket som sitt modersmål. Lektionerna fokuserar mycket på kommunikation och aktiv språkträning med stimulerande övningar som bygger upp självförtroendet att använda språket i olika situationer.

Språkkurserna är anpassade i upplägget efter åldersgruppen. Språkinlärningen tar inte slut efter lektionerna utan fortsätter under dagens övriga aktiviteter då du får chans att praktisera det du har lärt dig.
 

Aktiviteter

Ett brett utbud av aktiviteter finns att välja på eftermiddagarna och de varierar mellan kurserna och skolorna. Under aktiviteterna ges möjlighet att praktisera språket mer informellt och aktiviteten gör att det känns naturligt och är kul.

Några exempel:
Vattensporter, bad, fotboll, golf, badminton, tennis, klättring, kajak, drama, dans, konsthantverk, sevärdheter i omgivningen. På kvällarna finns andra aktiviteter som grillparty, film, disco, karaoke m.m.
 

Utflykter

Oftast en heldagsutflykt under helgen till en Språkresa för ungdomar i sommar med Altasevärdhet eller stad som ligger på ett längre avstånd och en halvdagsutflykt under veckan till något som ligger lite närmare kursorten. Även här aktiveras språket; utflykten förbereds ibland under en lektion och vid utflykten förstår man mer och kan också uttrycka något själv.
 

Inkvartering

Campus/Internat
De flesta kurser är förlagda till ett campus eller internat där allt finns samlat med lektioner, aktiviteter och ledare. Det ligger ofta lite utanför en stad med full tillsyn och säkerhet dygnet runt.

Familjeinkvartering
Vid en del kurser kan du välja att bo i en värdfamilj, oftast delar man rum med annan student av annan nationalitet från kursen och har gemensamma måltider med familjen. Språklektioner och aktiviteter sker på skolan. Kvällar och helgdagar är du tillsammans med familjen.
 

Resan

Resa, möte och transport från och till flygplatsÅk på språkresa i sommar med Alta
Du bokar själv flygresan och kan då välja flygbolag och prisnivå. Ledsagning från flygbolaget kan bokas. Vid ankomsten på flygplatsen finns representant från skolan på plats och möter deltagaren direkt efter ankomstgrinden. Om barnet är under 15 år bör man boka ledsagning.

OBS! Varje skola är unik med sin egen karaktär och utformning av program.